Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 31 січня 2019 р.

Бій під Крутами


На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців.
Славних, молодих…
Це слова з вірша Павла Тичини "Пам'яті тридцяти". І присвячені вони молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року. Це бій, який обріс легендами і, який попри поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу.
Сьогодні, в день 101-ї річниці тієї пам'ятної, але трагічної для України події, ми запросили на історичну паузу «Історія: відома й невідома» гуртківців центру позашкільної освіти (кер. Марія Муравйова), щоб разом пригадати й вшанувати пам'ять тих хлопців – школярів та студентів.
Окрім короткої історичної інформації, про події того дня, бібліотекар Наталія Кушнір, запропонувала учасникам заходу переглянути документальний фільм «Бій під Крутами» та ознайомитися з літературою, представленою на виставці-календарі «Хресний шлях молодих патріотів»
Для поціновувачів широкого екрану також є новина. Вже 7 лютого у кінотеатрах України (у тому числі в кінотеатрі «Перемога», Мукачево) відбудеться прем'єра історичного екшену "Крути 1918". Це перший повнометражний фільм про легендарний бій студентів з більшовиками, а ще один із найочікуваніших фільмів 2019-го року. Тож, не пропустіть!


Немає коментарів:

Дописати коментар