Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 22 березня 2019 р.

Лялькове дефіле


Привіт, друзі! Ви любите лялькові вистави? А чи знаєте ви, що 21 березня, по всьому світу актори-ляльководи, майстри-лялькарі та всі-всі працівники лялькових театрів відзначають своє професійне свято – Міжнародний день лялькаря? І не дивлячись на те, що, як правило, ці люди залишаються в тіні своїх героїв, вони завжди дарують радісні емоції і дітям, і дорослим, про них пишуть книжки, а їх мистецтвом захоплюються.
Справжнє лялькове дефіле під назвою «Ну просто…лялечка» відбулося цього дня і в нашій бібліотеці за участі місцевих майстринь Тетяни Кравчук, Світлани Ржевської та Валентини Жук. А розпочалося все з ознайомлення дітей, бібліотекарем Аллою Товтин, з першими ляльками в житті людини та подальшою їх історією, аж до сьогодення. Мова йшла і про панну з порцеляни, і  про принцесу ляльок Барбі, і про сучасні ляльки з пластику та з текстилю. Та особливу увагу ми приділили лялькам ручної роботи – це лялька-мотанка, лялька-оберіг Мартиничка та лялька Тільда, прекрасні зразки яких були представлені на нашій виставці-експозиції «Лялька – символ і забавка».
Майстрині із задоволенням ділилися своїм досвідом виготовлення ляльок. Так, пані Валентина продемонстрували дітям як можна зробити ляльку-ангелика, а майстриня Світлана навчила  робити ляльку-оберіг (Мартиничку). Неймовірне захоплення у дівчат та хлопців викликали казкові персонажі пальчикового театру, які змайструвала Тетяна Кравчук. Діти, навіть, розгорнули ціле театралізоване дійство в нашому імпровізованому театрі. На такій веселій ноті закінчилася наша лялькова зустріч. Ми бажаємо всім зберігати дитячу віру, мріяти та прагнути до досягнення своєї мети.


Немає коментарів:

Дописати коментар