Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 29 березня 2019 р.

Літературний круїз


Щороку, напередодні Міжнародного дня дитячої книги, що відзначається 2 квітня, в бібліотеках країни проводиться Всеукраїнський тиждень дитячого читання –  свято тих, хто пише книги і тих хто їх читає. Це свято бібліотеки і читачів, письменників і видавців, яке допомагає дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві та привертає увагу всіх нас до проблем дитячого читання.  
Тиждень дитячої книги в нашій бібліотеці цього разу ми вирішили розпочати зі знайомства дітей з однією із найвідоміших сучасних письменниць в американській літературі для дітей, творчість якої широко представлена і українським читачамКейт ДіКамілло.
В літературний круїз під назвою «Долі книжок: таємниці, загадки, сенсації» з нами відправились учні 2 класу ЗОШ №1 (кл. кер. Лілія Опришко). Діти дізналися про життєві та творчі здобутки письменниці, а з відомими вже їм героями: мишенятком Десперо, Свинкою Мерсі, кумедним песиком Вінн-Діксі та порцеляновим кроликом Едвардом поринули у світ дитинства, де домінують надія, віра і любов.
Окрім того, маленькі книгомани із задоволенням складали літературний пазл, дивилися стрічку  за однойменним твором ДіКамілло  «Пригоди мишеняти Десперо» та частувалися улюбленим смаколиком Свинки Мерсі – грінками.
Авторка Кейт вірить, що книжки здатні зцілювати, а читання – об’єднувати: «Коли ми читаємо разом, ми об’єднуємося. Разом ми бачимо світ. Разом ми бачимо одне одного». Тож, бажаємо всім батькам та дітям об’єднуватися навколо спільного заняття, щоб разом дивитися на цей світ і щоб ніколи не втрачати із виду один одного.


Немає коментарів:

Дописати коментар