Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 27 лютого 2020 р.

Масляну гуляємо, Весну зустрічаємо…


Останній тиждень перед Великоднім постом в Україні називають Масляною.  Це неповторне, веселе, колоритне свято, сповнене народних ритуалів та обрядів. У 2020 році свято Масляної випало саме на цей тиждень, тобто з понеділка 24 лютого і до 1 березня.
Що це за свято, коли воно виникло, про історію та традиції його святкування і ще  багато іншого знають тепер й маленькі відвідувачі бібліотеки – учні 2-А класу СШ №16 (вч. Світлана Бубряк, вих. ГПД Яна Тягур), які завітали до нас на етно-цікавинки «Масляна – тиждень радощів і веселощів». А щоб діти краще запам’ятали все, що довідались цього дня, бібліотекар Наталія Кушнір запропонувала їм послухати цікаву «Казку про Масляну» та переглянути мультфільм «Масляна». Із задоволенням хлопці та дівчата створювали один із символів Масляної – сонечко, що несе нам тепло і пробуджує природу. На завершення – спільне фото та перегляд книжково-ілюстративної виставки «Масляна – тиждень радощів і веселощів».
А ще, для тих хто приходить до нас вперше, бібліотечні працівники проводять екскурсію оновленими залами бібліотеки. Не стала винятком і ця зустріч дітей з бібліотекою. Вони довідались не тільки про правила користування бібліотекою, але й, сподіваємось, відкрили для себе цілий світ захоплюючих книг, веселих мультфільмів та  цікавих зустрічей з друзями.


Немає коментарів:

Дописати коментар