Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

Слово рідне, мово рідна


Всі ми добре знаємо, що 21 лютого відзначається  міжнародний День рідної мови. А ще в цей день у багатьох містах світу відзначають Всесвітній день екскурсовода. І так співпало, що саме сьогодні бібліотечним працівникам вкотре вже довелося стати екскурсоводами книжковим містом для юних відвідувачів бібліотеки – учнів 6 класу Мукачівської гімназії (кл. кер. Мирослава Лешко).
Бібліотекар Алла Товтин провела школярів всіма структурними підрозділами дитячої бібліотеки, розповіла про правила запису та користування  книгами, а також ознайомила з художньою й довідковою літературою та періодичними виданнями, наявними у наших фондах.
Звичайно, ми не могли в цей день не згадати про нашу рідну українську мову й провели з дітьми мовний діалог «Єднає рідна мова». Спочатку учням було запропоновано переглянути презентацію «Цікаві факти про українську мову», а потім вони мали змогу перевірити свої знання української мови у вікторині «Лінгвістична перерва». Користуючись довідниками та словниками, представленими на виставці-перегляді «Слово до слова – зложиться мова» діти відгадували загадки про розділові знаки, підбирали антоніми, зясовували значення запропонованих їм слів та ін.
А наскільки добре знаєте ви українську мову? Зясувати це вам допоможе наша виставка-вітрина «Перевір свої знання». Бажаємо успіхів.


Немає коментарів:

Дописати коментар