Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Свято наймолодших спортсменів


19 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОГО ФУТБОЛУ

Історія свята.

У дитячого футбола є своя історія.
Це свято було засновано Організацією Об’єднаних Націй для залучення молоді до спорту. Відзначається Всесвітній день дитячого футболу 19 червня на підставі угоди між Дитячим фондом ООН, UNICEF та ФІФА, підписаної у 2001 році в рамках міжнародного руху «Голосуйте за дітей».
Традиційно в цей день у різних країнах світу, в тому числі й в Україні, проводяться спортивні заходи за участю дитячих футбольних команд.
Але зараз в умовах карантину дотриматись традиції важко,тому пропонуємо вам альтернативу,як відсвяткувати це свято.

Спеціально для завзятих уболівальників і для тих, хто тільки збирається зануритися в цікавий світ найпопулярнішого виду спорту. Пропонуємо найцікавіші та найпопулярніші книги присвячені цьому найулюбленішому виду спорту, які є у нашій книгозбірні.
Оберіть ту книгу, яка вас зацікавила  і починайте захоплююче занурення в світ футболу.        


Як стати футболістом./ Упоряд.С.Павельчук;Худож. О.Кот, І. Вовк.- К.: Країна Мрій, 2009.-28с.

Як стати футболістом навчально-ігровий посібник, створений для дітей 6-10 років. Він містить інформацію про історію виникнення гри, про особливості тренування, а головне — своїми професійними порадами та досвідом ділиться Владислав Ващук, який з дитинства присвятив себе грі й сьогодні входить до золотого фонду українського футболу.


Крижанівська М. А. Дітям про футбол / М. А. Крижанівська. – Львів : Апріорі, 2012. – 48 с.

Ви вболівальники зі стажем і хочете знати все про кращі футбольні моменти та футболістів, що стали легендами? Інформацію про це, та ще безліч інших цікавих фактів: про зародження футболу та його розвиток як командної гри, а також про основні правила гри в футбол, ви можете знайти в цій книжці.


Їжа чемпіонів від героїв футболу: - К.: Видав. « Майстер – клас, 2012.- 96с.

Що б такого з'їсти смачненького, та ще при цьому отримати шанс стати чемпіоном?  Що їдять кращі футболісти світу на обід? Як харчуватися і як тренуватися, щоб перетворитися з товстунчика   на підтягнутого, сильного спортсмена?
На всі ці питання Вам відповість чудова книжка «Їжа чемпіонів від героїв футболу», або в оригіналі «Eаt for goals!» (їжа, щоб забивати голи), перекладена на більш ніж 20 мов світу.
Спробуй приготувати пасту з Андрієм Шевченком чи борщ з Анатолієм Тимощуком — все вивірено до хвилини, ми особисто перевіряли.


Шаповалов Д.С. Кращі футболісти світу. – Харків: Юнісофт, - 96с.

Футбол по праву вважають найпопулярнішою командною грою на планеті. В нього професійно грають десятки тисяч людей, а споглядати майстерну гру славетних футболістів прагнуть мільони. Цей спорт розвивається на усіх рівнях - від дитячої забавки на галявині до футбольних імперій з власними брендами. А чемпіонат світу вже може позмагатися з олімпійськими іграми за звання найочикуванішої події у світі.
Про спорт номер один, про минуле і майбутнє зірок світового футболу, про ії особисте життя і секрети професійного успіху ви дізнаєтесь зі сторінок цієї книги.


Шаповілов Д.С. Футбол. Клуби світу/ Дмитро  Шаповілов – Харків: Чайка, 2012. – 96с.

Про найкращі футбольні клуби світу, про їх тренерів, про домашні стадіони та  вболівальників, про визначні та драматичні події в історії найвідоміших футбольних клубів ви дізнаєтеся зі сторінок цієї книги.


Едум Х. Граємо в футбол/Хелен Едум. - К. : Махаон-Україна, 1998. – 32 с.

Всі ваші близькі та друзі захоплюються футболом, і весь час говорять про нього, а ви ще не встигли вивчити подробиці цієї гри? Тоді вам необхідно прочитати цюпізнавальну книгу. Це надихаючий практичний посібник для юних футболістів. У ньому є все, що має знати початківець. Тут і поради з контролювання м’яча, пасування, дриблінгу, із забивання голів. Чіткі пояснення й привабливі малюнки спонукатимуть початківців опанувати основами майстерності й домагатися успіху.


Шамбаз Б. Футбольний матч тривалістю в літо/ Бернар Шамбаз  – Л.: Видавництво Старого Лева, 2017

Ця книжка-подорож, яка є також особливою енциклопедією про деякі країни світу та їхні звичаї, побачені очима десятилітнього Фосто з паризького передмістя Баньоле. Книга належить до категорії тих суто хлопчачих видань, яких нечасто можна знайти у наших книгарнях для задоволення читацьких потреб ровесників головного героя. Адже історію Фосто також варто розглядати і як легенду про дитинство одного (потенційного) футболіста. А хто із хлопчаків його віку не мріє стати футболістом, особливо коли відчуває себе фізично вправним лідером під час вуличних забав із м’ячем!? І, зрештою, хто з них не мріє отримати у подарунок на день народження справжній футбольний м’яч!?

Тільманн К. Геть з поля, хлопці!  Книга 2 / Крістіан Тільманн. – К. : Грані-Т, 2007. – 88 с.

Футбол для героїв цієї книги — найкращий винахід людства. Проте, хлопці й досі не хочуть визнати, що команда дівчат здатна виграти фінальний матч. Відстоювати жіночу гідність береться Пія. Парі з капітаном хлоп’ячої команди стало вирішальним у ході суперечки. У результаті дівчата зібрали власну футбольну команду, а хлопці змушені припинити зухвалі жарти, бо трапилися події, які збурили життя обох команд і про які найкраще прочитати в цій книзі.


Тільманн К. Воротар на вигоні. Книга 4 / Крістіан Тільманн. – К. : Грані-Т, 2007. – 96 с.

Не біда, якщо коштів на поїздку до спортивного табору в Іспанію, Францію чи Грецію не вистачає. Адже на звичайнісінькому вигоні теж можна випробувати новий метод тренування: якщо хтось не влучає у ворота, доводиться віднімати м'яча у тварин.
Не обійшлося і без приятельського матчу за участю місцевих футболістів. Переконайтеся самі, що відпочинок пішов дівчатам на користь.


Теремко В. 16 весна: повість / Василь Теремко. – Київ: ВЦ «Академія» , 2018. – 128 с.

Шістнадцята весна не щадила нікого і по-своєму всміхалася всім. Боротьба за своє «Я», непорозуміння і дружба з дорослими, закоханість і перший інтимний досвід, конфлікти і бійка, футбольні баталії, втеча з дому — і ще багато різних подій поглинуло героїв цієї повісті.


 Панасов, Ігор. Валерій Лобановський / Ігор Панасов – К.: «Агенція «ІРІО», 2019. – 128с., іл. – (Видатні українці).

Це книга про життя видатного футболіста і геніального тренера, який створив одну з найбільших європейських команд свого часу. Книга про хлопчика, дитинство якого припало на війну і тяжкі повоєнні роки, про те як він здолав усі перешкоди й дійшов до вершин завдяки наполегливості, невтомності й гострому розуму.

Хочете дізнатись більше - завітайте до нашої бібліотеки!


Немає коментарів:

Дописати коментар