Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 13 липня 2020 р.

У душі навести лад - допоможе ШОКОЛАД!

Всесвітній день шоколаду відзначається щорічно 11 липня.
Це свято не тільки для малюків, а й для величезної кількості дорослих.
#деньшоколаду – свято зовсім ще молоде. З’явилося тільки в 1995 році. Вигадали його французи – великі любителі шоколаду. Ідея припала до душі ласунам і за межами Франції. В результаті, День шоколаду сьогодні святкується в багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні.
Відсвяткуйте це свято з улюбленими ласощами й однією із добрих «шоколадних» книжок. Тож, швиденько до бібліотеки, візьміть будь-яку з цих книг з книжкової виставки "У душі навести лад - допоможе....ШОКОЛАД!", яка розміщена у вітрині бібліотеки. Також із виставки дізнаєтеся про те, як виник і як виготовляють шоколад, як приготувати смаколики, як малювати шоколадом, і як виготовити шоколадну листівку.
➤  Славін Б."Як виготовляють звичайнi речi"
Книга розповідає, як із природної сировини виготовляють понад шістдесят предметів повсякденного вжитку. Із якого матеріалу роблять компакт-диски, як виробляють шовк, олівці, пластикові упаковки або дошки для серфінгу?
На кожній сторінці книжки процеси виробництва речей описані та проілюстровані крок за кроком.
 Клейборн А."Історія винаходів"
Історія людської цивілізації — це історія винаходів і відкриттів. Із цієї книжки ви дізнаєтесь, як було винайдено колесо і яким був перший велосипед, як з’явилися чіпси і жувальна гумка, як поширився шоколад світом, хто придумав посудомийну машину, вертоліт, і ще багато-багато цікавого.
Гербіш Н."Теплі історії до шоколаду"
Це збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, успіх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.
Ягелло Й."Шоколад із чилі"
Вам доводилося куштувати шоколад із чилі, де солодкий смак поєднується з гіркотою? Саме його нагадує життя 17-річної Лінки, яка щойно вступила до омріяного ліцею. Вона відшукала давно втрачену сестру й нарешті розібралася у своїх почуттях до Адріана. Здається, перед нею чудове майбутнє. Проте не все так рожево. На навчання Лінці доведеться заробляти, мама не в стані сплатити за дорогий приватний ліцей, стосунки із сестрою теж не завжди ідеальні. Крім того, коханий їде навчатися до Лондона, а це означає кількамісячну розлуку. Лінка живе в очікування Різдва, бо тоді Адріан має приїхати до Польщі. Проте на неї чекає неприємний сюрприз. Що ж, може, кохання не завжди мусить бути солодким, як молочний шоколад? Може, воно нагадує шоколад із чилі?
Дал Р.«Чарлі і шоколадна фабрика» 
У казковій дитячій повісті відомого англійського письменника розповідається про захоплюючі пригоди маленького хлопчика Чарлі та його друзів на чарівній кондитерській фабриці містера Вонки.

Немає коментарів:

Дописати коментар