Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Мудрість книг об'єднує родину


Український День родини – це відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.
Для дітей родина – це своєрідне середовище, в якому складаються певні умови їх психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку. Для дорослої людини родина є джерелом реалізації цілого ряду її потреб. А, оскільки, спільне читання батьків і дітей сприяє зміцненню духовних зв’язків сім’ї й благодатно впливає на всю родину, то пропонуємо вашій увазі добірку сучасних україномовних книжок про родину і сімейні стосунки; про різноманітні переживання і хвилювання – часом суперечливі, властиві малюкам; про непрості емоції, що їх відчувають дітки, в родинах яких з’являються менші братики й сестрички; про буденні життєві ситуації, які вчать найголовнішому, і величезну любов – не зважаючи ні на що!
"Родинна абетка"
Це дуже тепла й світла родинна книжка про все те близьке й знайоме, що оточує дитину від народження: мама й тато, бабусі й дідусі, рідний дім, рідна вулиця, школа і книгарня, улюблені іграшки, тварини й комашки, небо і зорі, Карпати… Вона про Україну, що виростає з дитинства, і про щастя просто бути.
"Так сильно люблю тільки тебе" Ютта Ланґройтер
Зайчик Йозі посварився з мамою: він постійно мусить прибирати, умиватися, а також робити ранкову зарядку! «У друзів точно набагато краще», — подумав Йозі й просто пішов з дому. Проте вдома в друзів йому чогось так бракувало, що його серце стискалося й боліло… Неймовірно щира історія почуттів і переживань зайченятка, таких знайомих кожному малюку!
"Так добре бути разом" Ютта Ланґройтер
Це дуже добра й щира історія про сім’ю зайченят — про братика й сестричок, які, не зважаючи ні на що, дуже сильно люблять одне одного! Зайчик Йозі посварився зі своїми сестрами, тож Метте та Марта хочуть самі гратися з подругою Лєною. Цього Йозі їм пробачити не може. Однак наближається буря, і Йозі дуже переймається за своїх сестричок. Історія надзвичайно правдиво зображує протирічливий світ дитячих емоцій, допомагає усвідомити, що існує різниця між ситуативними емоційними станами (гнів, образа) і почуттями любові до найрідніших. Особливо корисною ця книжка стане для дітей, у котрих є братики і сестрички.
"Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка" Анне-Катрине Вестли
У пустотливій та смішній повісті відома в усьому світі норвезька письменниця Анне-Катрине Вестлі розповідає про велику дружню родину, де підростає аж восьмеро дітей.
"Їжачок Пуф шукає нову родину" Ян Валькер
Їжачок Пуф має все, що потрібно для щастя. Але він раз у раз скаржиться! Малюкові здається, що мама часто його цілує, в тата немає часу з ним гратися, а молодша сестричка занадто галаслива… І якось уранці він вирішує іти шукати ідеальну родину. Що вийде в результаті цієї подорожі?
"Велика втеча дідуся" Девід Вольямс
Зворушлива історія маленького хлопчика та його улюбленого дідуся. Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.
"Мій дідусь був черешнею" Анджели Нанетті
Тоніно має дідусів і бабусь, одні живуть в місті, а інші – у селі. Міськими розвагами хлопчика не здивуєш, інша справа – забави на природі! Бабуся Теодолінда готує найкращі у світі смаколики, а дідусь Оттавіано садить дерева і розводить птахів. Маленька, але дуже велика серцем сім'я. Їхнє життя мало чим відрізняється від життя інших людей. Повсякденні радощі змінює велике горе, а слідом за ним – нові теплі моменти.
Тоніно розповідає історію своєї родини та у черговий раз нагадує, як важливо цінувати тих, хто поруч.
"Вбити пересмішника" Гарпер Лі
Історію подій у маленькому американському містечку розповідає дівчинка – шестирічна Джин Луїза Фінч. На першому плані історії – щасливе дитинство героїні, ігри з братом і другом, на другому, як величезна хмара над дитячою безтурботністю, – судовий процес над темношкірим чоловіком, якого у суді захищає батько Джин.
Виховна історія про маленьку, але чесну сім'ю. Про звичайного чоловіка, батька, який стає зразком моралі; про дітей, що на власні очі спостерігають переломну епоху, коли страшні людські якості поступово відходять у минуле.
"Маленька книжка про любов" Ульфа Старка
Незабаром Різдво, і маленький Фред у приємному передчутті. Як і всі діти, він загадує бажання, мріє про диво і чекає на свято. Але свято Фреда буде не таким, як ми це уявляємо: він має проблеми у школі, грошей в сім'ї ледь вистачить на звичайний обід, і тато не привітає, адже він на війні. А ще перед хлопчиком стоїть серйозне завдання – зізнатися дівчині у своїй симпатії.
Добра і атмосферна історія про мрії, надію і віру. Про родинне тепло та про те, що у будь-якій ситуації знайдеться місце для маленького дива
"Літня книжка" Туве Янссон
Дівчинка Софія проводить літо з батьком і бабусею на острові. Батько постійно зайнятий, але це не біда – прогулянки та розмови з бабусею допомагають насолоджуватися літом. І жодних вам городів, прання і хатніх справ.
Софія з бабусею гуляють у лісі, купаються в озерах, будують свою Венецію і проводять час, як дві подружки. Добра і світла історія має свій темний бік: Софія втратила маму і намагається навчитися з цим жити. І бабуся буде завжди поруч, щоб відповісти, допомогти і відволіктися.
"З любов’ю, Обрі" Лафлер Сюзанн
Одинадцятирічна Обрі втратила в автокатастрофі тата і сестричку Саванну, а тепер ще й мама, якій не під силу впоратися з цією трагедією, поїхала і залишила дівчинку саму. Невже Обрі втратить і її? Адже бабуся, у якої дівчинка замешкала, не замінить їй сім’ю. Чи знайде Обрі сили жити далі, чи зустріне нових друзів? Чи вдасться їй зберегти те, що раніше приносило радість, — навіть якщо життя більше не буде таким, як колись?

Приємного читання та спілкування у колі сім'ї!

Немає коментарів:

Дописати коментар