Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 19 листопада 2020 р.

Будь у тренді, читай новинки!

Продовжуємо Вас знайомити з книжковими новинками нашої книгозбірні.

Сьогодні ми спробуємо відірвати підлітків від комп’ютера та показати, що світ книжок може бути в тисячу разів цікавішим за будь-яку «стрілялку» та соцмережі. Тож, пропонуємо сучасним підліткам добірку про фантастичні пригоди, перше кохання, шкільні проблеми...

Мартен-Люган А.

Щастя в моїх руках: роман / А. Мартен-Люган; пер. з фр. Л. Кононовича. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2017. – 256 с.

В юності Іріса мріяла шити одяг, проте її батьки зробили все можливе, щоб їхня дочка здобула пристойніший фах. Тепер її життя рухається за найгіршим сценарієм – зі щоденною рутиною буднів і свят, у якій навіть почуття коханого чоловіка в’януть просто на очах. І, здається, вже ніщо не може цього змінити. А проте одного дня Іріса зважується на відчайдушну спробу оживити свою давню мрію. Так вона потрапляє до Парижа. Нові враження, нові люди, нове життя. Та чи зможе Іріса зберегти своє справжнє кохання? Чи зможе знайти себе справжню? Чи зможе прийняти виклик і вийти переможницею?

Андерсон, Л.

Говори : роман / Л. Андерсон; пер.з англ. О. Голуб. – Х.: Віват, 2019. – 192 с.

Щоденник 13-річної дівчинки, в якому вона описує все, що з нею відбувається. Самотність та відчуженість – всередині; насильство, лицемірство та байдужість – ззовні. Історія, що жахає своєю реалістичністю, та водночас транслює в кожному ряду – «Не повторюй цих помилок. Не мовчи. Просто говори».

Лорі Андерсон вдалось створити книгу 2 в 1: і для дітей, і для дорослих. Підлітки знайдуть в ній моральну підтримку. Батьки зрозуміють, що насправді коїться на душі у «проблемних» дітей.

Сазерленд, К.

Наші хімічні серця / К. Сазерленд; пер. з англ. Ю. Підгорної. – Київ: Форс Україна, 2020. – 320 с.

«Я завжди думав, що мить, коли ти зустрічаєш найбільше кохання свого життя, має бути, як у кіно. Ну, звісно, не зовсім, як у фільмах, коли усе вповільнюється, волосся розвівається на вітрі і звучить наростаючий інструментальний саундтрек. Проте я думав, що буде принаймні щось, розумієте? Серце на мить завмирає. Глибоко в душі щось тьохкає і промовляє: Свята корово. Це вона. Нарешті, по тривалому часі, це вона».

Так міркує 17-літній підліток Генрі Пейдж, учень випускного класу й головний редактор шкільної газети, перед очі якого постає миршава, кепсько вбрана та ще й кульгава дівчина Ґрейс, яка перейшла з іншої школи. Її відгородженість, дивакуватість і начитаність дивують Генрі, і з кожною спробою хлопчини заприятелювати, дівчина дедалі замикається й відштовхує його від себе. Та перше почуття не спинити. Тож Генрі всіляко намагається бути поряд із Ґрейс, щоглибше поринаючи в її таємниці й пізнаючи химерність і спустошеність її світу.

Чи буде ця любов всеосяжною й чи переможе привидів і докори сумління, що спокутою тяжіють над темним минулим дівчини? Про все це ви довідаєтеся з книги «Наші хімічні серця» австралійської письменниці Крістал Сазерленд.

Турюн, Л.

Лише хмари танцюють з зірками : повість / Турюн Ліан; пер. з норв. Н. Іліщук. - Львів: Вид. Старого Лева, 2018. - 176 с.

Сентиментальна і відчайдушно-ніжна історія про дівчинку, яка втратила брата і боїться втратити ще й батьків. Її маленьке життя стає сірим і наляканим, нічого більше не приносить радості, а люди довкола – геть чужі.

Хтозна, чим скінчилась би ця надто юна депресія, якби не з’явився Якуб. Дивовижний друг, який надихає жити далі. Який завжди поруч і готовий допомогти. Та чи існує він насправді? А якщо й ні, то де такого знайти?

Пекарська, М.- К.

Право на дорослість / Малгожата-Кароліна Пекарська; пер. з польської І. Тучапської. – Харків: ВД " ШКОЛА", 2020. – 528 с.

Книга польської письменниці із серії "Сучасна європейська підліткова книга". Роман розповідає про життя героїв у невизначений період юності, "міжсезоння", коли школа закінчилась, а доросле життя все ще не почалося. Стільки нового попереду! І не тільки веселощі, а й справжні життєві труднощі й перші реальні випробування, результат яких не оцінка у щоденнику, а твоя власна доля.

У романі місце знайшлося для всього, що турбує молодь: роздуми про майбутнє, конфлікти з батьками, перипетії вступної кампанії до вузу і, звісно, кохання.

Косік, Р.

Фелікс, Нет і Ніка та банда "Невидимих" / Р. Косік. – Х.: АССА, 2019. –

480 с.

Герої бестселера «Фелікс, Нет і Ніка» – звичайні 13-річні підлітки з незвичайним умінням знаходити собі пригоди.

Разом вони – непереможна команда, яка повсякчас потрапляє в різні детективні історії і якій під силу протистояти шкільним хуліганам, банді грабіжників і навіть духам.

Косік, Р

Фелікс, Нет і Ніка та теоретично можлива катастрофа / Р. Косік. – Х.: АССА, 2019. – 560 с.

Канікули – справа серйозна. Навіть, коли вони виглядають як звичайна подорож до моря. Бо для Фелікса, Нета і Ніки ці канікули стали незвичайними. Кілька разів друзі стояли біля краю прірви, уникаючи ТМК – теоретично можливої катастрофи – та захищаючись від неї. До того ж вони переконались, що неможлива машина часу насправді існує…

Косік, Р

Фелікс, Нет і Ніка та Палац Снів / Р. Косік. – Х.: АССА, 2019. – 560 с.

Герої книги – звичайні варшавські підлітки Фелікс Полоній, Нет Білецький та Ніка Міцкевич. У школі впроваджують експериментальну програму мовної правильності, і відтепер кожен учень має носити на своєму одязі ДМІ – детектор мовних іншостей. Відхилення від норм детектора загрожує неприємностями…

Неприємностей трійці друзів завдає й один із новачків – Геральд, який стає серйозною загрозою для їхньої дружби. Але все це дрібниці порівняно з тим, що Ніці маряться нічні кошмари, які починають здійснюватися в реальності!

Феліксу й Нету доведеться детально дослідити проблему, щоб допомогти своїй подрузі. Та чи вдасться їм урятувати Ніку та спільну дружбу?

Пунсет, А.

Клуб червоних кедів: повість / А. Пунсет; пер. з ісп. О. Забара. – Львів: Вид-во Старого Лева, 2020.  – 272 с.

Ці книжки іспанської письменниці Ани Пунсет розповідають про пригоди чотирьох подруг-семикласниць, які вирішують створити свій клуб – з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас. Одна з дівчат, на жаль, змушена переїхати з родиною до Німеччини, і подруги неймовірно сумують за нею. Раптом з’являється нагода відвідати її в Берліні, взявши участь у конкурсі. Кому дістанеться перемога: Клубу червоних кедів чи касті Модних? На які капості здатна лідерка Модних, щоб добитися свого – читайте в цій захопливій підлітковій повісті.

Пунсет, А.

Клуб червоних кедів. Подруги forever: повість/ А. Пунсет; пер. з ісп. О. Забара.  – Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. – 288 с.

У другій книжці подруги вирішують разом поїхати в літній табір, але поїздка Фріди може зірватися – її батьки не мають на це коштів. Дівчата не можуть цього допустити, тож беруться заробляти гроші самотужки. Марта відкриває онлайн-крамничку солодощів, Фріда починає вигулювати собак, Лусія ініціює ярмарок мрій. Та чи вдасться дівчатам реалізувати все задумане, якщо лідерка касти Модних скликає найбільшу вечірку року зумисне в той самий день, що і ярмарок?..

Заґґ, З.

Дівчина Онлайн у турне : роман/ З. Заґґ; пер. з англ. Н. Ясіновської.  – Львів: Вид-во Старого Лева, 2020.  – 416 с.

Шістнадцятирічна блогерка Пенні після того, що сталося минулого навчального року, більше не виходить онлайн. ­Разом зі своїм хлопцем-музикантом Ноа вона вирушає в турне Європою у передчутті нових вражень. Проте виявляється, що гастрольне життя не таке захопливе, як вона собі уявляла: Ноа надто заклопотаний і не має на неї часу, а хтось шле дівчині листи з погрозами. Чи впорається Пенні з новими викликами і чи вдовольниться статусом «дівчина рок-зірки», забувши про власну мрію?...

Приємного Вам читання!





Немає коментарів:

Дописати коментар