Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 22 червня 2021 р.

"Професійне свято" тата

 У багатьох країнах світу вже понад 100 років існує традиція вітати татусів

🤩🥳 з їхнім «професійним святом». А от у нашій країні День батька офіційно почали святкувати зовсім нещодавно.
У травні 2019 року Кабінет міністрів схвалив проект відповідного указу президента, призначивши святкування Дня батька щорічно у третю неділю червня❗
Отож, саме сьогодні, 20 червня 👏вітаємо всіх чоловіків, які носять горде звання – Батько❗
З нагоди відзначення цього особливого святкового дня працівники нашої бібліотеки підготували для вас цікаву 📚👨‍👦‍👦підбірку книжок про татусів – дотепних і понурих, чутливих й заклопотаних, близьких й далеких, героїчних й не надто, але завжди – дуже-дуже важливих для дитини.
Обов’язково завітайте до бібліотеки❗ Тут на Вас вже зачекались маленькі друзі зі своїми казковими татусями.
📓Кемметер де Філіп. Тато на зв’язку
Тато-пінгвін завжди онлайн. Із самого рання він читає новини, перевіряє погоду та спілкується з віртуальними друзями в соціальній мережі Айсбук. Та одного ранку сталася справжнісінька ТРАГЕДІЯ! Тато не зміг під’єднатися до Інтернету...
Ця проста історія, розказана від імені малюка-пінгвіна, стане хорошою нагодою для розмови з дитиною про інтернет і про те, як важливо жити реальним життям, а не онлайн.
📔Стронґ Джеремі. Мій тато і зелений алігатор
Оце так сімейка! Татко приволік додому живого алігатора, а ба¬буся бігає на побачення, як шістнадцятирічна дівчинка, та ще й гасає на мотоциклі! Лише мама дає всьому раду, хоча інколи го¬дує всю родину самими лише сосисками і збирається... вибухнути.
📒Катерина Кулик. Татків день
В Іванка та його маленької сестрички Варі найкраща в світі мама. І скоро в неї день народження! Що ж подарувати матусі? Може, найсмачніші пиріжки? Але які? І що взагалі любить матуся?.. Чудову історію про дитячу турботу й безпосередність написала Катерина Кулик.
📕Ховартс Даніель, Ховартс Xейді. У тата важливі справи
Із книжки "У тата важливі справи" малюк дізнається, куди щодня іде тато Ведмедика, за яким він дуже сумує. За допомогою цієї історії ви зможете пояснити дитині, що навіть ідучи на роботу, батьки думають про неї і люблять її.
📗Меламед Геннадій. Найкращий татусь
Ця історія про маленького Єнотика Євгенка, який був неймовірно щасливий, адже тато пообіцяв йому піти рибалити! На справжню риболовлю, вже завтра! Але тут Євгенко сильно захворів ... Та якщо тато обіцяв риболовлю, то вона обов'язково буде!
📘Хао К. Т. Чи скучила за мною твоя борода?
Батьки не можуть постійно бути поряд зі своїми дітьми, але як зробити так, щоб дитина знала, що про неї щохвилини турбуються? У цій книзі любов батьків і дітей зображується через очі, вушко, носик, ротик, руки і рухи. Минає час і приходить період, коли діти починають сумувати, ставлять питання і чекають на відповіді, що їм дарують почуття безпеки. Дитина може зрозуміти, що навіть якщо тато не може завжди бути поряд, він ніколи не перестає любити!
📙Вестлі Анне-Катріне. Восьмеро дітей, тато, мама і вантажівка
Пустотливі та смішні повісті відомої в усьому світі норвезької письменниці Анне-Кат. Вестлі розповідає про сучасних дітей: їхні витівки, клопоти й комічні ситуації з життя. Ця книжка вчить дітей бути добрими, чуйними, вірними в дружбі й дарує справжнє задоволення від зустрічі з героями повісті.
📗Янсон Туве. Країна мумі-тролів
Ще один традиційний, але надзвичайно харизматичний літературний татусь, якого у цій добірці просто неможливо оминути увагою, – тато Мумі-троля. Тато, який нагадує тих чоловіків, для яких надзвичайно важливо посадити дерево, збудувати дім і виростити сина, які, коли трошечки занедужають, скликають усю родину біля ліжка, які впевнені у власній геніальності й обдарованості…
І, хоч, треба визнати, що сином Мумі-тато опікується куди менше, ніж Мумі-мама, він проводить із ним багато часу і в житті своєї родини, як і в усій мумі-трольній історії Туве Янсон, відіграє дуже важливу роль.
📕Дональдсон Джулія, Шеффлер Аксель. Ґруффалятко
Із лісовим чудовиськом Ґруффало, який уперше з’явився 1999 року у книжці англійської письменниці Джулії Дональдсон та німецького ілюстратора Акселя Шеффлера, українські читачі познайомилися нещодавно, але вже встигли полюбити і його самого, і дві перекладені Віктором Морозовим історії про нього — книжки-картинки «Ґруффало» та «Ґруффалятко». І, якщо перша розповідає про Ґруфала як про страшнючого монстра, то друга, яка й потрапила до цієї добірки, знайомить читачів із Ґруффалом в амплуа люблячого татка-одинака, який сам виховує свою доньку.
📒Прохасько Тарас, Прохасько Мар’яна. Хто зробить сніг
Татка-крота зі знаменитої трилогії Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько можна назвати одним із наймиліших татусів усього сучасного українського дитліту. Бодай за те, що у першій частині кротячої епопеї, гармонійно поєднується наївне з серйозним, меланхолійне з дотепним, дотепне з філософським. Вирушаючи на пошуки новин, він не просто брав у кишенях із собою дітей, але й мав там для них «ковдри, пляшечки з соком, мішечок із сухофруктами, улюблені книжки-картинки і ще багато різних цікавинок». Утім на цьому прекрасні звички тата-крота не завершуються, адже чимало часу він приділяє не тільки дітям, але й дружині та їхньому «сімейному вогнищу».
📘Кирпа Галина. Мій тато став зіркою
«Мій тато став зіркою» – зворушлива оповідь маленької дівчинки, тато якої загинув на Майдані. Дівчинка, якій важко змиритися з тим, що тато вже не пригорне її міцно-міцно, не малюватиме з нею пастельками тополю аж до неба, не побачить її маленької сестрички. Героїня книжки роздумує про зовсім не дитячі теми: смерть, барикади, гради та біженців. Але полеглий за правду тато світить їй із неба яскравою зіркою…
📓Хадановіч Андрей. Таткові нотатки
А чи знаєте ви, чому скрипить гойдалка? Або чому огірки колючі? Або як правильно шукати рукавички? Або чому шкарпетка – не шкарп’ятка? І ще відповіді на тисячі найрізноманітніших запитань, які неодмінно виникають у кожнісінької дитини? А татко – знає! На те він і татко, щоб усе на світі знати, все вміти і з усім весело і красиво дати раду. Навіть якщо його при цьому й обіллє фонтан, або ж доведеться виносити сміття… на ракеті!
‼️📖👨‍👦Але не тільки читати про татусів, але й разом з ними дуже полюбляють наші читачі. Саме про таке спільне читання книг вдома та відвідування бібліотеки разом з татком і розповість наше сьогоднішнє відео.
Вітаємо всіх татусів і бажаємо, щоб Ви завжди могли пишатися своїми дітьми, а діти – своїми батьками🎈🎊🎁

Немає коментарів:

Дописати коментар