Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 6 квітня 2022 р.

Сьогодні - Всесвітній день мультфільмів

Вже протягом 20 років, 🗓️6 квітня відзначається Всесвітній день 👰🦹🧙мультфільмів, проголошений Міжнародною асоціацією 🎥анімаційного кіно.
📽️Адже, саме в цей день 1906 року була створена серія перших анімаційних фільмів «Комічні фази смішних облич». Автори Джон Стюарт Блектон і Альберт Сміт – засновники кінематографічного об’єднання «Вітаграф».
📽️З того часу мультиплікація, що в перекладі з латинського означає збільшення, примноження, зазнала суттєвих технічних змін, проте не втратила своєї головної ролі у вихованні підростаючого покоління.
З нагоди відзначення 🗓️🌍Всесвітнього дня мультфільмів, а також з метою цікавого проведення дозвілля 🧑‍🤝‍🧑👭дітей, зокрема, дітей вимушено переселених осіб, в читальній залі нашої 🏫 бібліотеки відбувся спільний перегляд канадсько-французького анімаційного фентезійного 📽️🎵фільму-мюзиклу 🩰«Балерина».
❗❗❗Цікаві факти про фільм "Балерина":
🔸над хореографією для кінострічки працювали зірки французького балету Орелі Дюпон і Джеремі Белінгард;
🔸це дебютний повнометражний проект для канадського режисера Еріка Саммера і француза Еріка Уорина;
🔸творці поєднали в мультфільмі мотиви картин "Біллі Елліот" (2000) і "Рататуй" (2007);
-🔸художник Флоран Мазюрель працював над візуальною складовою мультфільму, видами Парижа, виходячи з фотографій 1890 років, детально вивчаючи атмосферу міста через архітектуру. Багато в чому на стиль зображення вплинув і сам театр "Гранд Опера", що символізує мрію головної героїні.


Немає коментарів:

Дописати коментар