Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

Країна Мультляндія

Сьогодні, 28 жовтня, у Всесвітній день анімації до нашої бібліотеки завітали учні 4-х класів Мукачівського ліцею №10 (кл. керівники  Ольга Якуніна та Олена Галушко), щоб трошки розважитись і, звичайно, дізнатись щось нове та цікаве.

Перш за все, бібліотекар Алла Товтин познайомила дітей з історією виникнення цього чудового свята, яке було засноване в 2002 році Міжнародною асоціацією анімаційного кіно і приурочене до першої публічної демонстрації рухомих зображень на екрані французом Емілем Рейно 28 жовтня 1892 року.

Як виявилось, наші  маленькі відвідувачі є справжніми шанувальниками казкового мистецтва – анімації. В цьому ми переконались під час вікторини «У світі казки чарівної».

А ще в цей день ми не могли, звичайно, обійтись без перегляду цікавого мультфільму. Дітям (та й дорослим, до речі, теж)  до вподоби став мультфільм за мотивами твору українського письменника Юрія Винничука «Лежень» (збірка «Львівські казки»), в якому відображена архітектура західної України в стародавні часи і особливий колорит пригоди є, і любов, і старовинні костюми… 

Тож, ми вітаємо всіх аніматорів, як професійних, так і аматорів! Вітаємо і всіх шанувальників цього казкового мистецтва і бажаємо Вам сьогодні приємного вечірнього перегляду!




Немає коментарів:

Дописати коментар