Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 22 квітня 2023 р.

Земля - наш спільний дім!

Щороку, 22 квітня, у 147 країнах світу і в Україні, зокрема, відзначається День Землі або Міжнародний день Матері-Землі. Головною метою цього свята є привернення уваги людства до проблем нашого довкілля, екології та шкідливого впливу певних видів діяльності людини

В цей день активісти часто організовують акції з висадки дерев, прибирання парків, скверів та водойм. В багатьох країнах також влаштовують Дзвін Миру, яким спонукають кожного жителя планети об’єднатися з метою захисту миру та збереження дивовижних багатств Землі.

Для України сьогодні як ніколи актуальними є питання миру, захисту своєї землі, своїх людей та довкілля. Саме тому у цьому році  вперше з нагоди Дня Землі закордонні українські громади та іноземці з різних куточків світу проведуть кампанію #StopEcocideUkraine: в період з 21 по 23 квітня жителі Лондона і Парижа, Лос-Анджелеса і Йоккаїчі, Сіднея і Найробі, а також українські полярники зі станції «Академік Вернадський» в Антарктиді утворять живий ланцюг єдності, аби привернути увагу до екологічних злочинів, які росія здійснює під час війни проти України.

Долучились до відзначення Дня Землі і ми разом з учнями 1-4 класів гімназії "Еммануїл", які завітали до дитячої бібліотеки напередодні.

Насиченою була година у маленьких відвідувачів. Бібліотекар Наталія Кушнір провела для них пізнавальну екскурсію бібліотекою та познайомила з яскравим книжковим світом. Після чого запросила їх продовжити спілкування на тему, як виявилось добре їм знайомого, екологічного свята – Дня Землі. Разом із запрошеною на захід нашою гостею Галиною Лихтей – керівником гуртків еколого-натуралістичного напряму МЦПО діти обговорили проблеми забруднення навколишнього середовища та наслідки для людини, з’ясували яким чином можуть допомагати оточуючій природі й самі, а ще прийняли участь у екологічній вікторині, переглянули повчальний мультфільм «Пригоди лісових друзів» та довідались про найцікавіші книги, які завжди стануть у нагоді при вивченні нашого спільного дому – Землі. Тож, давайте будемо його берегти і охороняти вже сьогодні!













Немає коментарів:

Дописати коментар