Загальна кількість переглядів сторінки

понеділок, 3 квітня 2023 р.

Світ Андерсена

«Казка — це те золото, що блищить вогником в дитячих очках» (Ганс Крістіан Андерсен).

Чи уявляєте ви своє дитинство без казки?

Напевно, що ні. Бо у кожного дорослого є улюблена казка, яку він пам'ятає з дитинства. У світ казки сьогодні ми поринули з маленькими читайликали - учнями 2-Б та 2-В ліцею № 11(кл. кер. Наталія Лазар, Анжеліка Сідун).

Подорож була до Данії в невелике містечко Оденсе, де 2 квітня 1805 року народився Ганс Крістіан Андерсен - один з найвідоміших казкарів світу. Його твори стали культурним надбанням світу й увійшли до дитячих книг народів різних куточків землі.

За 40 років творчості Андерсен написав 156 казок, які стали відомі на весь світ. Вони й сьогодні користуються великою популярністю. Його твори перекладені на 135 мов.

Серед усіх своїх творів Андерсену найбільше подобалася казка «Русалонька». Вона вважається символом творчості автора і, навіть, встановлено пам'ятник у Данії.

Під час подорожі діти ознайомились з виставкою-презентацією «Країна казок Андерсена», розгадували вікторину "Озвуч ілюстрації" та переглянули мультфільм "Гидке каченя". Вважається, що в основу цього казкового сюжету лягли події особистого життя автора.

Подорож дітям сподобалася, адже це були їх перші відвідини бібліотеки.

ТАК, у нас ЦІКАВО!

У нас ще є багато цікавинок – і для читання, і для навчання, і для корисного дозвілля!

Приходь сам і разом з друзями.

З нетерпінням чекаємо тебе, наш юний читачу, в ДИТЯЧІЙ БІБЛІОТЕЦІ!




Немає коментарів:

Дописати коментар