Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 1 квітня 2023 р.

Свято їстівної книги

Сьогодні в нашій бібліотеці відбувся ще один цікавий, творчий і, до того ж, дуже смачний майстер-клас. А присвячений він був Міжнародному фестивалю їстівної книги, також відомому як День їстівної книги, – це щорічний захід, який проводиться 1 квітня або в найближчі до цієї дати дні в різних країнах світу.

І це не першоквітневий жарт, а дуже важлива подія. Вона об’єднує видавців, письменників, ілюстраторів, бібліотекарів і всіх любителів книг. Учасники створюють «їстівні книги», які потім виставляють, фотографують, обговорюють і обов’язково з’їдають в той же день.

Щоб наш майстер-клас пройшов не менш професійно і, щоб ми змогли зі своїми користувачами дотриматись основних правил цього свята, а саме: щоб наші експонати були їстівними та, щоб вони візуально нагадували книгу, ми звернулись по допомогу до фахівця в кулінарному мистецтві Марини Росул.

Марина завчасно напекла для нас медові пряники у формі розкритої книги та приготувала спеціальну глазур «айсінг», якою учасники майстер-класу і розмальовували/розписували свої книги. Кожен учасник підійшов до виконання кулінарного шедевра надзвичайно відповідально. Готові роботи вийшли чудові, креативні, навіть, з написаними патріотичними гаслами. А от про те, наскільки смачними були наші сьогоднішні книжечки, ми сподіваємось, учасники напишуть нам під цим дописом.

Для тих же, хто захоче спробувати спекти смачні, запашні пряники вдома залишаємо рецепт від Марина Росул нижче. Також, ви дізнаєтесь як можна зробити «айсінг» - білкову глазур для пряників.

Тож, готуйте, смакуйте та діліться фотографіями своїх смаколиків під нашим дописом.

Інгредієнти для медових пряників:

Цукор – 270 г

Масло – 200 г

Борошно – 700 г

Яйця – 3 шт.

Мед – 200 г

Сода – 2/3 ч. л.

Спеції за смаком

Приготування: Мед зі спеціями довести до кипіння. Розтопити в ньому вершкове масло. Окремо збити яйця з цукром і влити сюди застиглу масляно-медову суміш. Все обережно перемішати. Сюди додати борошно і соду. Замісити тісто, розкласти в пакет і в холодильник мінімум на 6 годин. Потім, охолоджене тісто, розкачати і вирізати потрібну форму. Випікаємо при 170° до золотистого кольору. В мене це приблизно 6-7 хв.

Глазур (айсінг):

Білок з 3 яєць

500 гр цукрової пудри

1-2 ч. л. лимонного соку

Все змішати і збити міксером на великій швидкості до розтоплення пудри.







Немає коментарів:

Дописати коментар