Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 18 травня 2023 р.

Музеї - жива пам'ять поколінь

Щорічно, 18 травня відзначається Міжнародний день музеїв. Засноване свято було ще в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв.

Про музеї кажуть, що це ті заклади, в яких зупиняється час та пахне історією різних подій. Вони мають силу змінювати світ навколо нас. Адже музеї є незрівнянними місцями відкриттів, які розповідають про наше минуле й діляться досвідом поколінь.

Як можна відзначити День музеїв? Звичайно, походом до одного з них. Тим більше, що цього дня всі музеї можна відвідати безкоштовно. Багатолітня традиція святкування Міжнародного дня музеїв існує і в нашому Мукачівському замку «Паланок». Вхід у цей день до фортеці є безкоштовним і відвідувачі мають можливість прогулятися її залами та експозиціями. 

На екскурсію до замку, напередодні цього святкового дня, із задоволенням пішли і ми з учнями 2-Б класу Ліцею №10 (класний керівник Тетяна Софілканич). Багато цікавого розповіла дітям Беата Столяренко про історію замку, про походження назви «Паланок», про князя Федора Корятовича та пов’язану з ним легенду про колодязь. Також, розглядаючи макети замку з різних періодів його існування, діти побачили як він змінювався аж до сьогоднішнього дня. А ще переглянули анімаційний мультфільм «Історія замку Паланок» та з усією відповідальністю віднеслись до загадування бажання біля пам’ятника Федору Корятовичу.

Вітаємо сьогодні  всіх музейних працівників з їх професійним святом! Бажаємо вам творчої енергії, вдалих пошуків та цікавих знахідок.















Немає коментарів:

Дописати коментар