Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 21 вересня 2023 р.

Хай буде мир в усьому світі

Кажуть, найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, а земля не здригається від страшних вибухів. Саме тому, для кожного українця та українки 21 вересня, коли в Україні та світі відзначають Міжнародний День миру, повинно бути особливим. Таким ми й спробували зробити цей день для своїх постійних відвідувачів –учнів другого та третього класів приватної гімназії "Індиго".

Зустріч з дітьми бібліотекар Наталія Кушнір розпочала з розповіді про заснування даного свята, про акції, які проходять в різних країнах світу в День миру. Зокрема, про Дзвін миру, Ходу миру та особливий логотип цього дня – білого голуба з гілкою оливи. Також поспілкувались про те, чим важливий цей день для людей і яким чином можна його відзначити.

Долучились до проведення заходу і наші постійні друзі Мирослава Пилипчинець – завідувачка сектору Берегівського бюро безоплатної правової допомоги Західного РЦ з БВПД та Алла Довбак – юрист ГО «Вода – це життя». Спеціалісти обговорювали з дітьми їхні права, зокрема, право людства на мир як умову дотримання прав кожної людини; дізнавались, яке право дівчата та хлопці вважають особливо важливим для себе; вчили дітей створювати «коло довіри» та разом читали вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну».

Невеликим майстер-класом завершилась наша зустріч, під час якого діти творили свої «Віночки миру».

З Днем миру вітаємо, любі друзі! Бажаємо, щоб у вашому житті завжди було місце для добра, любові і взаєморозуміння.













Немає коментарів:

Дописати коментар