Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 22 грудня 2023 р.

Нові книги - нові знайомства

На нашу літературно-мистецьку годину, присвячену творчості мукачівської письменниці, авторки поетичних та прозових збірок для дітей Маргарити Меденці, завітали учні 3-А класу ЗОШ №1 (вчителька Валентина Попадюк).

Під час зустрічі діти дізналися про життєвий і творчий шлях письменниці та познайомились ближче з її книгами, які є в дитячій бібліотеці. Нажаль, цього разу не змогла прийти на зустріч сама авторка книг та все ж діти мали змогу поспілкуватися з людиною дуже близькою до творчості Маргарити Меденці художниця Магдалина Басманова, яка вже багато років малює привабливі ілюстрації до книг письменниці, тим самим доповнюючи та розкриваючи зміст надрукованого у збірках.

Представила всім присутнім Магдалина Басманова і нову книгу віршів для дітей Маргарити Меденці «Пташка дзеркальцю зраділа», яка вийшла друком у 2023 році. А ще поділилася з дітьми своїм досвідом роботи, а саме тим як виникають ідеї та як створюються ілюстрації. Із задоволенням розглядали хлопці та дівчата й інші роботи художниці: розмальовані торбинки, гномики-сувеніри та ялинкові прикраси.

На завершення, учні читали вірші з нової книги Маргарити Меденці та разом з Маглалиною Басмановою створювали ілюстрацію до одного з них.





Немає коментарів:

Дописати коментар