Загальна кількість переглядів сторінки

субота, 1 червня 2024 р.

Щасливі діти - щасливі ми!

У перший день літа, 1 червня діти по всьому світу відзначають своє свято – Міжнародний день захисту дітей.

Рішення про створення цього свята було прийняте ще в 1949 році у Парижі. Така ініціатива була пов’язана з тим, що після Другої світової війни багато дітей у різних країнах залишились сиротами та не мали даху над головою. Та цей день – це не лише нагадування про проблеми дитячого благополуччя, але ще й намагання дорослих подарувати дітям своєї країни тепло, увагу та любов.

Дарували гарний настрій та увагу своїм користувачам, з нагоди відзначення цього святкового дня,  і бібліотечні працівники. А допомагали нам в цьому психологиня Наталія Горват та помічник режисера Мукачівського драматичного театру Вікторія Кулішова.

Дві години спілкування, розваг та ігор пролетіли надзвичайно швидко. Ми розповідали дітям про свято: історію його виникнення та мету проведення, знайомими з основними міжнародними документами, які захищають права дітей, зокрема, «Декларацією прав дитини» та Конвенцією ООН «Про права дитини».

По свої права та обов’язки спілкувались діти з Наталією Горват, зясовували яким чином порушуються права дітей та як самі діти можуть захиститись.  А ще грали у гру «Права дитини».

Веселі та як завжди енергійні розваги запропонувала хлопцям та дівчатам Вікторія Кулішова. Діти змагались, хто швидше вміє зав’язувати шнурки? Хто краще вміє тримати рівновагу? Співали та грали на музичних інструментах.

Ну і звичайно, піля розваг на дітей чекало смачне, холодне морозиво та кориті яблучні чіпси.

Дякуємо нашим бібліотечним друзям Наталії Горват та Вікторії Кулішовій, які вже не вперше допомагають нам в організації дозвілля дітей.

А всім дітям та їхнім батькам бажаємо міцного здоров’я, радості, сяючих посмішок та ясних днів!






Немає коментарів:

Дописати коментар