Загальна кількість переглядів сторінки

суботу, 28 січня 2017 р.

На казкові іменини до Льюїса Керрола

«Не розумію, як можна не любити дітей,
вони становлять три чверті мого життя».

Льюїс Керролл

27 січня виповнилося 185 років від дня народження відомого письменника і математика, священика і фотографа, філософа і великого друга дітей, Чарльза Латвіджа Доджсона, який ввійшов в історію англійської дитячої літератури під псевдонімом Льюїс Керрол.
        Саме цього дня на літературний глобус «На святкові іменини до Льюїса Керрола» завітали читачі бібліотеки. Разом з бібліотечними працівниками діти поринули у дивовижний світ пригод. Адже, недаремно Льюїса Керролла називають найзагадковішим письменником Англії.
Під час зустрічі діти дізналися багато цікавого про письменника, його захоплення,  про історію створення його псевдоніму, і звичайно, історію написання його знаменитої повісті-казки «Аліса в країні див».
А щоб перевірити, на скільки уважно слухали діти розповідь, бібліотекарі запропонували погратись в гру «Падіння у кролячу нору» (щоб вибратись з кролячої нірки потрібно було пройти сходинками-запитаннями). Охоче присутні розгадували кросворд «Казковими стежками Льюїса Керрола» та вгадували, які  предмети знаходяться у «Чарівній скрині» і якому саме герою казки вони належать.
На іменинах обов’язково пригощають солодощами, от і дітей після цікавих забав запросив на чай з тістечками Капелюшник.

На завершення всім присутнім запропонували переглянути фільм «Аліса в країні чудес». А тих, хто ще не читав книгу про фантастичні пригоди дівчинки Аліси – обов’язково її прочитати - так і манили книги з виставки-казки "Справжня та вигадана Аліси".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар