Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 15 лютого 2017 р.

Книга – найкращий подарунок

     Книги ніколи не виходять з моди. Вони пережили телевізор, магнітофон, відмінно живуть поруч із ноутбуками, планшетами та смартфонами. Дуже часто вихід нової книги чекають сильніше, ніж презентації запаморочливого фільму. А ще книга – найкращий подарунок для всіх і в усі часи.
А коли ви останній раз дарували книгу?
      У День св. Валентина в багатьох країнах світу відзначають ще й Міжнародний день дарування книжок (International Book Giving Day).
       Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році. Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги. Це одне з наймолодших свят в календарі, його святкують з 2012 року. У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам.
       Мета цього дня дуже проста — подарувати кому-небудь хорошу книжку і надихнути інших вчинити так само.
       Є три прості способи   відсвяткувати цей день:
Подарувати книгу бібліотеці, або другові, родичу, незнайомій людині;
Залучіть до цього свята друзів через соціальні мережі;
Приєднайтесь до буккросингу ("прочитав – передай іншому")
    Наша бібліотека  залучила своїх читачів  до  Воок-вояжу  "Книга – найкращий подарунок”. Протягом дня всі бажаючі з хорошими побажаннями  дарували бібліотеці прочитані ними книги з власної бібліотеки. Завдяки цій добрій справі, яку зміг зробити кожен,  багатшим став бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші.

     Працівники  бібіліотеки щиро вдячні всім за подаровані книги, адже вони принесуть радість більше, ніж одній людині.

Немає коментарів:

Дописати коментар