Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 28 лютого 2017 р.

Ми до тебе, казко, в гості завітали

„Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними,
читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб вони були
 ще розумнішими, читайте їм більше казок”
Альберт Ейнштейн
Казка навчає розуму, вчить любити й поважати старших, друзів, виховує в нас найкращі почуття. Без казки не буває дитинства: веселого, доброго, грайливого.
Тож, сьогодні, в останній день зими, ми відправились в гості до вихованців   молодшої групи „Ромашка” ДНЗ №12 (вих. Попович М.). Малят запросили здійснити захопливу подорож за казкою „Рукавичка” та перегорнути листок казковового календаря „Казка в гості кличе”.
Бібліотекарі  в ігровій формі розповіли, що таке казка, звідки вона до нас дійшла. 
Прослухавши зимову  казку „Рукавичка”, малеча жваво переказувала її. А під час переказу діти зображували героїв казки. Згадуючи казку, діти виконували завдання: знайти на малюнку і назви всіх тварин, які згадувалися у казці; розглядували рукавички і визначали, яка з них дідова; слухали слова, і з’єднували їх лініями з тією твариною, яку вони  характеризують; визначили, хто яку їжу полюбляє з тварин; розфарбували малюнок із зображенням продуктів, які слід уживати ведмедикові, щоб скоріше одужати; розгадували загадки.
Також діти почули цікаві факти про рукавичку. Дізнались, що рукавички це не тільки елемент одягу, а й частина робочої форми людей різних професій.
На завершення дітям було запропоновано з’єднати букви від найбільшої до найменшої та дізнатися слово, яким часто закінчується казка - „молодець”.

Зростати без корисних чарівних історій дітям не можна – про це всі дорослі повинні знати твердо. Тому, бібліотекарі пообіцяли малечі завітати до них ще, але вже з іншою - весняною казочкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар