Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 2 березня 2017 р.

Нове! Цікаве! Актуальне!

Як отримати 12 балів з літератури чи історії?
Де знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника, поета; про ту чи іншу історичну подію?
До дитячої бібліотеки міста  надійшла нова пізнавальна серія книг «12 БАЛІВ» про життя видатних українських діячів для дітей, а також дорослих, які цікавляться історією та культурою України.
Книги допоможуть читачеві зробити свої неупереджені висновки про діячів, які залишили вагомий слід у нашій історії, спираючись на самі лише факти їхнього життя.
Головні герої книг — діти, які проводять розслідування і з'ясовують факти життя видатних українських постатей.
Книги мають не тільки художньо-пізнавальний, а й навчальний характер — елементи енциклопедії та вміщена в кінці таблиця з датами дозволяють використовувати книгу, як додатковий матеріал на уроках історії України та літератури, для написання рефератів, підготовки до відкритих уроків, написання творів тощо.
Книги не сприймаються як підручник, тому допомагають зацікавити дітей історією та культурою України і пробудити в них дух патріотизму.
На абонементі ви можете взяти почитати:
 Ручай, Г. Іван Мазепа і я [Текст] : оповід. про життя гетьмана Івана Мазепи / Г. Ручай. — К. : Гамазин : Зелений пес, 2011. — 47 с. : ілюстр. — (12 балів).
У даному виданні Ви дізнаєтесь основні факти та події історичної доби, коли жив гетьман Іван Мазепа, його долю та зраду, у якій його звинуватили недруги і самостійно зробити висновки і обрати, чий саме бік Ви займатимете у цій суперечці.
 Горянич, М. Леся Українка і я [Текст] : оповід. про життя поетеси Лесі Українки / М. Горянич. — К. : Гамазин : Зелений пес, 2011. — 47 с. : ілюстр. — (12 балів).
Як отримати 12 балів з літератури? Де знайти додаткову інформацію про того чи іншого письменника, поета?
У цій книзі Ви дізнаєтесь про життєвий та творчий шлях видатної української поетеси Лесі Українки, мужність, яку жінка виявляла протягом усього життя, незважаючи на те, якою б жорсткою не була до неї доля. Читач дізнається, у чому саме полягає міць та стійкість цієї тендітної дівчини.
Левицька, В. Степан Бандера і я [Текст] : оповід. про життя Степана Бандери / В. Левицька ; худож. В. Тихонюк. — К. : Гамазин : Зелений пес, 2011. — 47 с. : ілюстр. — (12 балів).
Як отримати 12 балів з історії? Де знайти додаткову інформацію про ту чи іншу історичну подію?
У цій книзі Ви дізнаєтесь основні факти та події історичної доби, коли жив Степан Бандера і які спонукали його до боротьби, про сфальсифіковані несправедливі звинувачення. Саме читач самостійно зробить висновки і вирішить, на чиєму боці правда.
   Ручай, Г. Маруся Чурай і я [Текст] : оповід. про життя Марусі Чурай / Г. Ручай; худож. В. Тихонюк. — К. : Гамазин : Зелений пес, 2011. — 47 с. : ілюстр. — (12 балів).
У цій книжці Ви дізнаєтесь про життя та творчість видатної поетеси й співачки ХVІІ ст. Марусі Чурай, яка стала символом незнищенної української пісні. Ви зможете самі розібратися, чому саме пісні цієї дівчини кликали до бою козацьке військо та зберігалися у пам’яті народу.
Незвичний погляд на постать Марусі Чурай – легендарної авторки народних пісень та козацьких маршів. Герой, хлопчик, намагається самостійно розібратися, чи може простенька на перший погляд пісенька стати зброєю, якій не страшна навіть смерть.
Легка мова та вдало розроблена інтрига тримають увагу читача до останньої сторінки, а елементи енциклопедії та вміщена в кінці табличка можна використовувати на уроках історії, української літератури.

Завітайте до міської бібліотеки для дітей за новими книгами! 

Немає коментарів:

Дописати коментар