Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 5 травня 2017 р.

Час не має влади над пам'яттю

Ніхто не забутий;
На попіл ніхто не згорів:
Солдатські портрети на вишитих крилах пливуть.
І доки є пам'ять в людей і живуть матері,
Допоки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть.
Друга світова війна вона все далі і далі від нас, ми всі знаємо, що вона була страшною та кривавою, що загинула на ній невимовна кількість мільйонів людей, які просто хотіли жити. Ми знаємо фронтові пісні, ми знаємо наскільки тяжкою вона була. Знаємо – ми, старше покоління, але чи знають про неї теперішні хлопчики та дівчатка.
Розповісти про все це дітям спробували бібліотечні працівники сьогодні, напередодні Дня пам’яті та примирення, а також Дня Перемоги.
Спочатку до нас завітали молодші наші читачі – учні 1-А класу НВК №11 (кл. керівник Клованич Світлана Віталівна), для яких бібліотекар Товтин Алла провела екскурсію дитячою бібліотекою, а потім розповіла про події Другої світової війни, про мужніх воїнів, які дорогою ціною здобули перемогу, а також про червоний мак – міжнародний символ пам'яті жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, відбиток кривавого сліду від кулі, що передає страждання та смерть. Далі дітям було запропоновано взяти участь в майстер-класі з виготовлення  маків із стрічок та крепового паперу.
Ще одна зустріч відбулася сьогодні в нашій бібліотеці, тільки вже з учнями 7-х класів СШ №4 (бібліотекар Салієнко Наталія Вікторівна). Бібліотекар Вікторія Ярема також обговорила зі своїми читачами тему Другої світової війни, переглянули документальну стрічку «20 кроків до мрії. Україна у Другій світовій війні», а також відеоролик «Маки памяті своїми руками». Діти із задоволенням виготовляли маки власноруч.

До уваги учнів була представлена книжкова виставка «Хай буде пам'ять незгасима».


Немає коментарів:

Дописати коментар