Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 26 травня 2017 р.

Знай та люби своє місто

Всі жителі міста Мукачева, напевно, знають, що кожного року в останню неділю травня ми святкуємо Дні міста і, що цього року ми відзначаємо його 1121-у річницю.
Познайомити  учнів з історією нашого міста поближче, дізнатися щось нове й цікаве про його визначні та пам’ятні місця, видатних людей мали на меті працівники бібліотеки, запросивши учнів СШ № 16 – гурток «Юний книголюб» (бібліотекар Добош Тетяна) на історико-краєзнавчий екскурс «Це все моє рідне місто…».
Спочатку бібліотекар Тетяна Ледяєва дізналася у дітей, що вони вважають своєю Батьківщиною, яке місто є для них найріднішим, в чому це проявляється? Маленькі книголюбчики, в свою чергу, дізналися, яка  непроста історія нашого міста, почули легенди про походження назви «Мукачево».
Щоб перевірити, на скільки уважно школярі слухали бібліотекаря, ми запропонували погратися у вікторину «Що ти знаєш про своє місто?». На карті Мукачева були розміщені запитання, які так чи інакше стосувалися нашого міста, а діти пробували пригадати щойно почуту розповідь бібліотекаря і дати правильні відповіді.
Діти – маленькі громадяни міста. Це значить, що вони повинні поводитися належним чином, тобто ставитися до рідного міста з повагою, пишатися ним, а ще змалку дбати про те, щоб наше рідне місто було гарним та процвітаючим. Бібліотекар Алла Товтин провела з дітьми гру «Зростай справжнім мукачівцем!», за правилами якої учням пропонувалося завершити зачитані тематичні речення, обравши один з варіантів «буду» або «не буду» (наприклад, «Дбати про чистоту, добробут і благоустрій рідного міста я...» (буду/не буду).

Трошки погравшись, що, як показує практика, найбільше полюбляють і наймолодші і трохи старші наші користувачі, для присутніх було проведено перегляд літератури «Дізнайся більше про своє місто» та представлена книжкова виставка «Знайомтесь, Мукачево!». 

Немає коментарів:

Дописати коментар