Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 2 червня 2017 р.

Країна Дитинства на планеті Земля

День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, але це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі діти росли щасливими, вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.
Створити дітям атмосферу радості й довіри намагалися працівники дитячої бібліотеки, організувавши справжнє свято «Країна Дитинства на планеті Земля» під відкритим небом в Депеш-парку.
А розпочиналось наше свято із зустрічі дітей біля фонтану в паркові та коротенької розмови про те, з якої нагоди ми їх запросили. А от, щоб пройти далі і потрапити до Країни Дитинства учні повинні були розгадати улюблених казкових героїв. Звичайно, діти полюбляють казки і це завдання не склало їм жодних труднощів. Далі на дітей чекали декілька майданчиків і першим з них був – «Театральний». Тут перед дітьми з’явилися Баба Яга та Кощій Безсмертний (у виконанні учнів 6 класів СШ №4 Пфайфер Єви та Чайки Валерія), які хоч не надовго, але провели хлопчиків та дівчаток до світу Книги і наполегливо просили не забувати про книгу протягом літа.
Наступним майданчиком, який відвідали діти був «Правовий майданчик». Тут на них чекала зустріч з Мирославою Пилипчинець – юристом центру надання безоплатної вторинної правової допомоги, яка прийшла привітати всіх зі святом та поспілкуватися з учнями  про їх права та обов’язки. Та яке свято без розваг, серйозні розмови відкладено на потім, а дітям пані Мирослава запропонувала погратися в ігри. Спочатку гра «Знайомство», згідно правил якої діти по черзі виходили, називали своє імя і клали до уявної скриньки уявний подарунок. Під час наступної гри «Невідома країна» школярі розділились на три команди, кожна з яких повинна була вигадати назву своїй невідомій країні та наділити різними правами дітей, які живуть у цій країні.
Справжній майстер-клас отримали діти від художниці Мукачівського драматичного театру Магдалини Басманової на «Art майданчику». Діти вирізали пелюстки з різнокольорового паперу, писали на них свої заповітні бажання та створили з них  веселий, різнобарвний смайлик.
«Ерудит-майданчик» з цікавим літературним квест-кросвордом «Читаємо! Знаємо!Відгадуємо!» та запитаннями від улюблених книжкових героїв зустрічав своїх маленьких друзів-читачів. Тут діти мали змогу проявити свої  знання в літературі та розгадати ключове слово кросворду.
 «Що? Де? Коли?» відбувається цікавого у світі, присутні дізналися на «Інформаційному майданчикові» від старого дуба.
Висловити свою думку та продовжити фразу «Ми щасливі тому, що…», а також  дати відповідь на запитання «Чи кожна дитина має право на щастя?» всі бажаючі  змогли, на так званому, «TV- майданчикові».

Завершилося свято дитинства танцювальним флеш-мобом «Знай, що ти людина» та сюрпризом у вигляді фруктового дерева. 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар