Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 26 жовтня 2017 р.

Бібліотека - дім твоїх друзів

Всі ми знаємо, що одне з найважливіших завдань сучасної загальноосвітньої школи – дати кожному учневі необхідний рівень наукових знань, залучити до багатств української та всесвітньої культури. І ми розуміємо, що у процесі формування цих якостей важливу роль відіграє книжка. Але важливо також розуміти і те, що книжка вчить тільки тоді, коли учень уміє працювати з нею, вміє її читати. Саме тому бібліотекарі постійно працюють над тим, щоб допомогти своїм читачам зорієнтуватися в інформаційному просторі, виховати в них активних користувачів інформацією. А допомогти бібліотекарю залучити дитину з ранніх років до бібліотеки, навчити працювати з книгою, користуватися інформацією може систематичне проведення  уроків бібліотечно-бібліографічних знань.

Один з таких уроків бібліотечно-бібліографічної грамотності «Бібліотека – дім твоїх друзів» провела бібліотекар Алла Товтин для наймолодших відвідувачів нашої бібліотеки – діток із ДНЗ №18 групи «Ведмедик».


Метою даного уроку було ознайомлення дошкільнят з бібліотекою, пояснення, у доступній для них формі, значень слів «бібліотека», «абонемент», «читальна зала», «формуляр»; наглядне представлення різноманіття книг, газет та журналів, представлених на книжковій виставці «Книги, які знають усе» та виставці періодичних видань «Читай, гортай, світ пізнавай».

Немає коментарів:

Дописати коментар