Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 31 жовтня 2017 р.

Казки дідуся Ш. Перро

В кожній країні існують свої книжкові перлини, які мають історію написання. Вони допомагають зрозуміти оточуючий світ, відкривають небачені обрії та пробуджують мрії, розкривають таємниці добра і зла, збагачують знаннями. Книжка – маленьке казкове віконце, через яке можливо потрапити у чарівний світ невідомих країн. А знання головних відомостей про книгу та про обставини її народження дають ключик до більш глибокого її розуміння. 
Чудовою ж нагодою запросити в гості та поспілкуватися з маленькими відвідувачами про книгу для бібліотекарів стала така подія як святкування в цьому році 320-ї річниці від опублікування збірки Шарля Перро «Казки матінки моєї Гуски…», до якої входять 8 найпопулярніших упродовж століть казок: «Червона шапочка», «Синя борода», «Хлопчик-мізинчик», «Попелюшка» та ін.   А слухачами та співрозмовниками на нашому літературному глобусі «Казки дідуся Шарля Перро» були учні 1-го класу ЗОШ №1 ім. О.С. Пушкіна (кл. кер. Попадюк Валентина Василівна). 
Бібліотекар Наталія Кушнір розповіла дітям про автора їх улюблених казок, пригадали разом його казкових героїв, відгадували загадки, грали у вікторину «В гостях у казки» та «Казкові перетворення». Підказкою для дітей були книги представлені на книжковій виставці «Казки народів світу». На завершення всі разом переглянули казку «Кіт у чоботях».
В 2017 році ще багато книг святкують свої ювілейні дати виходу у світ, отож ми маємо багато цікавих та повчальних тем для спілкування. Приходьте, ми обов'язково вам розповімо про них.


Немає коментарів:

Дописати коментар