Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 25 квітня 2018 р.

Майстер-клас з орігамі


Країна вранішнього Сонця – Японія – одна з найбільш загадкових і захоплюючих країн світу. В ній стільки незрозумілої чарівності. Її культура, звичаї і народ сильно різняться з нами, але все ж таки щось спільне в нас є. Напевно ви вже здогадались, що ми маємо на увазі національний символ Японії, якому присвячено безліч пісень і віршів – сакуру. І щоб помилуватися цвітінням сакур нам не потрібно їхати до Японії, адже в нас є свої.
Та не тільки милуватися красою, створеною природою, але й творити самим щось прекрасне ми маємо можливість завдяки такому виду мистецтва, як орігамі, що також бере свої початки з країни висхідного сонця і в перекладі означає  «складений папір».
Отож, навчитися давньому японському мистецтву створення декоративних паперових виробів, саме у період цвітіння сакури, запропонували ми своїм користувачам і запросили їх на майстер-клас з класичного орігамі «Сакури надихають» від Ярослава Попова та його мами Ялини Строкіної.
 Спочатку бібліотекар Алла Товтин познайомила присутніх трохи ближче з історією та традиціями Японії, оскільки, саме з цієї країни походить даний вид мистецтва. Тоді Ярослав та його мама розповіли більш детально про орігамі, історію його виникнення та власне про те, як хлопчик ще в п’ять років  захопився цим мистецтвом. Також поділився Ярослав своїм першим досвідом роботи у цьому виді мистецтва та презентував кращі роботи. Зараз Ярослав досяг вже досить високого рівня у виконанні паперових фігурок і має бажання навчати цього і інших дітей та дорослих. Цього разу він запропонував нам розпочати з найпростішого – коробочки санбо та журавлика, який махає крилами. Всі учасники майтер-класу залишились надзвичайно задоволені, адже все в нас вийшло з першого разу і це завдяки нашому вчителеві.


Немає коментарів:

Дописати коментар