Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 3 квітня 2018 р.

Великодня Писанка


Великдень, Пасха, Христове Воскресіння –  найочікуваніше світле весняне свято. З Великоднем традиційно пов'язана значна кількість народних повір'їв, прикмет і обрядів, які формувалися століттями.
Ось, наприклад,  за легендою Всесвіт виник саме з яйця. А писанка, яка символізує нове життя й оновлення світу, стала традиційним елементом до свята Воскресіння Христового.
Про це, а також про походження великодніх писанок, мистецтво та традиції українського писанкарства, значення символів та кольорів великодніх писанок розповіла бібліотекар Алла Товтин учасникам сьогоднішнього майстер-класу «Великодня писанка».
Майстер-клас з виготовлення великодніх писанок технікою декупаж, від місцевої майстрині Олесі Кіш, припав до душі всім присутнім. А ми, в свою чергу, запропонували ще виготовити пасхальну торбинку для писанки, яка стане в нагоді, якщо ви захочете подарувати писанку друзям або близьким вам людям.
Дізнатися більше про свято Великодня та його символ –  Писанку ви можете за допомогою нашої виставки-поради «Готуємось до свята».


Немає коментарів:

Дописати коментар