Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 24 квітня 2018 р.

Tet-a-tet з книгою


Вчора, 23 квітня, світ відзначав Всесвітній день книги та авторського права – свято авторів, видавців, критиків, бібліотекарів, читачів і всіх-всіх, хто будь-яким чином причетний до книговидання.
Звичай святкування Дня книжки народився в Іспанії, у Каталонії. Там, 23 квітня уже понад 80 років існує звичай дарувати в день святого Георгія (Юрія) троянди і книжки тим, кого любиш. Троянди символізують кров, пролиту Георгієм у битві з драконом, а книги нагадують про сумну дату (23 квітня 1616 року), день смерті Сервантеса, автора книги "Дон-Кіхот". На батьківщині Сервантеса цю дату вшановують конкурсом безперервного читання "Дон Кіхота".
В такий же спосіб – читанням книг улюблених письменників, відзначали День книги і бібліотечні працівники  разом зі своїми читачами.  
Дітей молодшого шкільного віку, які завітали до бібліотеки цього дня на tet-a-tet з книгою "Відкриваючи книгу, відкриваємо світ",  бібліотекар Тетяна Ледяєва знайомила ближче з поетесою, прозаїком, піснярем, казкарем – Марійкою Підгірянкою, яка  кожним своїм словом, віршем, казкою привчає маленького читача уважно вдивлятися в навколишній світ, прислухатися до чарівного багатоголосого оркестру природи, постійно відкриваючи те, що довелося пережити, відчути, пізнати світ любові, правди і добра. Діти ж, в свою чергу, ділилися враженнями від книг Марійки Підгірянки, які вони вже читали та знайомились з новими, представленими на виставці-знайомстві «Марійка Підгірянка – для дітей».
Про сучасну українську письменницю, поетесу, художницю, педагога та автора,  таких запитуваних читачами середнього та старшого шкільного віку книжок, – Марину Павленко, цього дня, вирішила розповісти більше бібліотекар Наталія Кушнір. Хлопці та дівчата презентували прочитані ними книги письменниці з виставки-знайомства «Сучасні письменники – сучасним дітям» та пропонували іншим долучитися до читання її книг.


Немає коментарів:

Дописати коментар