Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 22 лютого 2019 р.

Це- моя мова!


Вчора, 21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначали Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в жовтні 1999 року і основною метою її відзначення  є привернення світової прогресивної спільноти до безправного становища багатьох поневолених народів, у яких гнобителі намагаються відібрати рідну мову.
В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови та сприяння вільному її розвитку Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови. Відтоді це свято стало ще одним днем пошанування української мови в кожному освітньому закладі, у бібліотеках, культурних центрах та просвітницьких організаціях України. 
Не оминули увагою цю дату і працівники дитячої  бібліотеки. На мовний колаж «Магія рідного слова» ми запросили своїх постійних читачів – учнів 2-Б класу ЗОШ №1 (кл. кер. Лілія Опришко). В ході заходу діти почули історію виникнення свята, яку розповіла їм бібліотекар Вікторія Ярема та переглянули коротенький мультфільм «Легенда про мову». Також, хлопці та дівчата мали змогу показати свої знання української мови під час гри «Мова яка?», «Добери слово» та «Продовж прислів’я».
На завершення, як вже заведено в бібліотеці, діти ознайомилися з книгами, представленими на виставці «Слово до слова – зложиться мова» та, як нагадування про Міжнародний день рідної мови, отримали інформаційні листівки «Це – моя мова!».


Немає коментарів:

Дописати коментар