Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 28 червня 2022 р.

Територія прав дитини... Зустріч друга

Сьогодні виповнюється 26 років з дня ухвалення Основного Закону нашої держави – Конституції України. Свого часу це було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина.

День Конституції України – єдине державне свято, закріплене в самій Конституції: "Стаття 161. День прийняття Конституції України є державним святом – Днем Конституції України".

Історія свята:

Конституція України була прийнята не відразу, для цього знадобилося п'ять років після набуття Україною статусу незалежної. Лише 28 червня 1996 року депутати парламенту після 24-годинного безперервного засідання проголосували і ввели в дію Конституцію України.

Відтоді в Україні щорічно 28 червня відзначається свято – День Конституції.

Кожного року і ми зі своїми користувачами відзначаємо цю важливу історичну дату нашої держави. А допомагають нам в цьому, вже не перший рік поспіль, працівники Мукачівського місцевого центру БВПД. Сьогодні на наш інформаційно-правовий mix завітала Віра Рега – головний юрист центру. Спілкуючись зі спеціалістом, діти мали можливість дізнатися багато корисної інформації, щодо своїх прав та обов’язків. Говорили також і про відповідальність за вчинення правопорушення. На завершення, щоб діти краще запам’ятали отриману інформацію, їм було запропоновано розгадати правовий кросворд. З цим завданням юні правознавці успішно справились.

А ще була друга частина нашої зустрічі і присвячена вона втіленню вже другого сезону проекту від Беати Столяренко "МРІЯ Мукачево.Розповідь.ІсторіЯ", учасниками якого, власне, і стали користувачі бібліотеки.

Зрозуміло, що сьогодні знайомились ближче з професією юриста. А ще ми почули першу розповідь про професію мрії – археолога, яку розповів нам один із наймолодших учасників проекту Давид Бурч.

Тож, з новим багажем знань та з вірою у свої мрії рухаємось далі!



Немає коментарів:

Дописати коментар