Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 3 червня 2014 р.

Викрадачі розуму та здоров'я - сигарети

Щороку, 31 травня відзначається Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Цей день встановлений ще у 1987 році Всесвітньою організацією охорони здоров'я. В цей день по усьому світу відбуваються різноманітні акції проти вживання тютюну. Причиною появи боротьби з тютюнопалінням є передчасна смертність та хвороби в усьому світі, яким людство здатне запобігти. 
Трохи статистики. В Україні палить близько 11, 5 млн. жителів, з них — 9,1 млн. чоловіків та 2,5 млн. жінок. У відсотковому відношенні — 60% і 11,2%, відповідно. Приблизно третина населення у віці від 18 до 25 років — є постійними курцями. Більш, як половина всіх курців свою першу сигарету викурили у віці до 12 років.
Тому антитютюнову пропаганду потрібно розпочинати з дітей. Необхідно наголошувати їм на шкідливість та безпотрібність у їхньому житті цієї згубної звички, застерігати їх від тютюнопаління, пропагувати вести здоровий спосіб життя.
Саме таку серйозну тему зібралися обговорити читачі бібліотеки у перший день літніх канікул. Діти уважно прослухавши інформаційне повідомлення бібліотекаря "Що таке здоров'я" зробили власні висновки про шкоду, що наносить організму сигарета. Також бібліотекар зробила перегляд книжкової виставки-попередження "Тютюн - твій лютий ворог". Після чого розпочався інтерактивний блок Уроку моральності, який розпочався з вправи "Знайомство". Наступним завданням було придумати Антитютюнову рекламу. Виконали вправу "Перетворення" і на завершення розім'ялися під час гри "Емоція по колу". Кожен присутній отримав інформаційну листівку "Що є у сигареті?". 

Немає коментарів:

Дописати коментар