Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 27 червня 2017 р.

Перша в світі Конституція - Українська

Конституція незалежної України була прийнята 28 червня 1996 року — і з того часу ми щороку відзначаємо цю подію. Але  чи пам’ятаємо ми історію цього свята і те, яке значення воно має для громадян нашої держави? Поспілкуватися на цю тему бібліотечні працівники запросили учнів ЗОШ № 10.
Спочатку бібліотекар читальної зали Наталія Кушнір пригадала з дітьми коли саме була прийнята наша Конституція, що взагалі таке  Конституція і яке значення вона відіграє в житті будь-якого народу. Опісля невеличкого вступу всім присутнім було запропоновано послухати Гімн України.
Далі школярі дізналися про першу Конституцію України, прийняту гетьма­ном Пилипом Орликом у 1710 році і про те, що вона на 90 років старша за поль­ську, аж на 70 – за Конституцію Америки. Це була перша у світі Конституція! Виявляється нам є чим пишатися.
Розповісти дітям більш детально про Конституцію, окремі статті, поспілкуватися з учнями про їх права та обов’язки ми запросили спеціаліста своєї справи, юриста центру надання безоплатної вторинної правової допомоги – Мирославу Пилипчинець. Цікаво, жваво, а головне змістовно пройшла розмова юриста з дітьми. Разом вони прочитали та обговорили окремі статті Конституції, зокрема, що Україна є суверенна, незалежна, демократична, соціальна, правова держава;  державною мовою в Україні є українська мова; державними символами України є: Державний Герб України, Державний Прапор України та Державний Гімн України; в Україні всі люди вільні й рівні у своїй гідності та правах та ін.
Перевірити та закріпити, почутий на нашому уроці громадянства „Перша в світі Конституція – Українська”, матеріал ми запропонували бліц-турніром «Ти і закон». А ще ми грали „Правовий словничок”, розгадували кросворд: «Подумай – розгадай!», переглянули презентацію „Конституція незалежної України: історія свободи”.

          Ось так пройшов наш урок громадянства. Сподіваємось кожен учень дізнався щось нове і корисне для себе. А почерпнути ще більше школярі завжди можуть з книг, представлених на книжковій виставці «Сторінками Конституції».



















 

Немає коментарів:

Дописати коментар