Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 9 червня 2017 р.

Про КІНО

Вперше зі світом кіно жителів Франції познайомили брати Огюст і Луї Люм'єр. Вони винайшли апарат сінематограф, який пізніше став надзвичайно популярним. Перший платний показ короткометражного фільму «Прибуття потягу на вокзал Ла Сьота» викликав справжній переполох серед глядачів. Те, що відбувалося на екрані, настільки виглядало реально, що люди панікувати і втікати, боячись опинитися під колесами поїзда.
З тих пір кінематограф пройшов великий шлях в розвитку і зазнав масштабні зміни. Розповісти дітям про розвиток кіно від німого до звукового, від чорно-білого до кольорового, від плівкового до цифрового вирішили бібліотечні працівники на початку літніх канікул і запросили своїх читачів на День кіно під назвою «Класика жанру».
Діти не тільки дізналися багато цікавих фактів  про кіно, але й складали слова із літер слова «Кінематограф»; допомагали сценаристові розгадати зашифроване слово, крокуючи аркушами зі словами без помилок; вчилися користуватися словниками, шукаючи в них терміни, що стосуються кіно. Бібліотекар Алла Товтин пригадала з учнями, яких жанрів бувають фільми і запропонувала їм до картинок з фільмів добрати назву жанру. Також школярі дізналися деякі таємниці створення мультфільмів, на прикладі відомого українського мультсеріалу «Козаки. Футбол».

А ще всі дружно пригадували художні твори, які були екранізовані. Підказкою для дітей стала книжкова виставка «Екранізовані книги». Однією з таких книг є «Неймовірні пригоди Івана Сили» О. Гавроша, яка лягла в основу фільму «Іван Сила». Розповідь про відомого циркового силача, нашого земляка, на ім’я Іван Сила (справжнє ім'я Іван Фірцак) –  ми і запропонували переглянути учням. А після перегляду фільму діти мали можливість проголосувати за те, чи "Сподобався фільм" або "Несподобався фільм". Відгуки всі були позитивні, сподіваємось присутні залишись задоволені днем кіно в бібліотеці. 

Немає коментарів:

Дописати коментар