Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 8 травня 2018 р.

Хай буде пам'ять незгасима


8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, ми відзначаємо Дні пам’яті та примирення. Ці дні присвячені пам’яті тим, понад 70 мільйонів жертв Другої світової війни, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню, малим дітям і старим людям, – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни.
Як зберегти історію, і як розповісти дітям про ту, зовсім іншу реальність, де вбивають і, навіть, у кращих героїв немає «другого життя», про те, що війна – це не гра?
Цього разу ми вирішили запропонувати своїм читачам та гостям – учням СШ №16 (бібліотекар Тетяна Добош) долучитися до нашого літературного кіно «Книга в кадрі».
Коротким історичним вступом та наведенням цікавих фактів про події часів страшної війни розпочала бібліотекар Товтин Алла. А щоб присутні діти могли не тільки почути, а й краще сприйняти отриману інформацію, до їх уваги був запропонований перегляд документального ролику «Україна у Другій світовій війні».
Далі ми перейшли, власне, до самого перегляду кіно. Свій вибір ми зупинили на одному з кращих фільмів про Другу світову війну – «Хлопчик у смугастій піжамі» за однойменною книгою ірландського письменника Джона Бойна. Цей пронизливий фільм, знятий на зрозумілій для сучасної дитини мові, розповідає історію, що відбувається під час Другої світової війни і показана крізь очі безневинного і нічого непідозрюючого про події, що відбуваються, Бруно, восьмирічного сина коменданта концентраційного табору. Після переїзду він випадково знайомиться із єврейським хлопчиком Шмуелем, що живе з іншого боку огорожі табору, і вони стають друзями. Бруно вважає, що Шмуелю дуже пощастило, бо він має дуже цікаве життя (про яке Бруно дізнався з промофільму про табір)…
Не слова, а сльози на очах дітей говорили про їх емоції. Так, хочеться вберегти дитину від сумних почуттів та ми повинні вчити, знати й пам’ятати історію, щоб не повторювати її помилок.
Більше інформації  наші читачі та мешканці міста можуть довідатися з виставки-спогаду «Хай буде пам’ять незгасима», представленої у вітрині нашої бібліотеки.


Немає коментарів:

Дописати коментар