Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 10 травня 2018 р.

100 років милосердя


Одне з найбільш благородних свят нашого часу – Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця – відзначається щорічно 8 травня. Це свято було засноване на честь відомого швейцарського мецената Жана Анрі Дюнана, який народився 8 травня 1828 року. За його ініціативою були створені перші групи волонтерів, які надавали допомогу всім пораненим на полях бойових дій. Також Дюнан став одним з творців всесвітньо відомого комітету Червоного Хреста. Ця організація почала свою роботу в 1863 році.

Нинішню назву благодійна організація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, здобула тільки в 1986 році. Своїм головним завданням ця структура бачить надання допомоги всім хворим, пораненим, які стали жертвами збройних протистоянь. Також Червоний Хрест допомагає всім постраждалим від стихійних лих та катаклізмів.
Гуманність і добровільність у наданні допомоги нужденним – такі основні ідеї цього свята. І тому, саме в цей день, 8 травня ми вирішили провести інформ-хвилини «Милосердя –безкорисливе!» та розповісти нашим відвідувачам про те, що є таке свято в календарі, трохи поспілкувалися про організацію Червоного Хреста та її діяльність.
Більше інформації  про дану організацію представлено на виставці-інформації у вітрині нашої бібліотеки «100 років милосердя».



Немає коментарів:

Дописати коментар