Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 15 жовтня 2020 р.

Чому потрібно мити руки

Сьогодні Всесвітній день миття рук. Із 2008 р. цей день відзначається щорічно 15 жовтня і присвячується підвищенню обізнаності та розуміння важливості миття рук із милом як ефективного та доступного способу запобігання хворобам і збереження життя людей.

Чисті руки захищають наш організм від небезпечних вірусів і бактерій, знижують ризики респіраторних вірусних інфекцій, зокрема, грипу та ГРВІ.

КОЛИ НЕОБХІДНО МИТИ РУКИ

Обов'язково мийте руки:

💧до, під час і після приготування їжі

☝перед споживанням їжі

💧до і після догляду за хворим

☝до і після обробки порізів або ран

💧після туалету

☝після видування носу, кашлю або чхання

💧після того, як ви торкались тварин або корму для тварин, прибирали за твариною тощо

☝після того, як винесли сміття

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО НЕМАЄ ВОДИ ТА МИЛА

Найкращий спосіб зменшити кількість мікробів на руках в більшості випадків - мити їх з милом і водою впродовж 20 секунд. Водночас, якщо мило та вода недоступні, використовуйте дезінфікуючий засіб для рук, який містить щонайменше 60% спирту. Дезінфікуючі засоби для рук на основі спирту можуть швидко зменшувати кількість мікроорганізмів на руках, проте вони не вбивають усі типи мікроорганізмів і можуть не видаляти шкідливі хімікати.

З метою інформування юних читачів, про одне з головних правил гігієни, наша бібліотека розробила інформ листівки "Миємо руки правильно", які у Всесвітній день миття рук розповсюдили у відділах бібліотеки.

А також до уваги читачів виставка-нагадування "Прості речі - рятують життя".

Така проста гігієнічна процедура, як миття рук, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

Мийте часто руки та будьте здорові! 



Немає коментарів:

Дописати коментар