Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 28 жовтня 2020 р.

А все це почалося з мультиків...

 Щорічно 28 жовтня аніматори та всі шанувальники казкового мистецтва відзначають Міжнародний день анімації. Це свято з’явилося з ініціативи Міжнародної асоціації анімаційного кіно.

Сьогодні, сучасні технології дозволяють кваліфікованим аніматорам витворяти на наших блакитних екранах таке, про що до 1892-го року, навіть, і не мріяли. Саме 28-го жовтня того далекого року, у французькому місті Парижі, якийсь ентузіаст, чарівник, популяризатор науки і художник, винахідник і невимовний романтик Еміль Рейно провів демонстрацію дивного для його сучасників видовища – «оптичного театру». Демонстрація носила назву «пантоміма, що світиться», де нехитрі мальовані картинки скоювали такі ж нехитрі, але абсолютно дивовижні рухи. Це і був перший мультфільм, який став головним кроком до розвитку анімаційного кіно. Звичайно ж, публіка була в захваті. І з того самого часу й до сьогодні любов дітей та й, навіть, дорослих до мультфільмів – яскравих, видовищних, образних, з одного боку, і простих, ненав'язливих – з іншого –  не зникає.

З тих давніх пір анімація зазнала безліч революційних змін, а майбутнє обіцяє ще і ще. Але незмінною впродовж багатьох років залишається традиція святкування цього дня. Зокрема,  художники-аніматори практично з усього світу, напередодні Міжнародного дня анімації, обмінюються програмами своїх фільмів і влаштовують прем'єрні покази власних творінь. У наш час подібні анімаційні кіносеанси одночасно проходять вже у 104 країнах світу.

Більше інформації щодо історії розвитку анімації взагалі та історії української анімації, зокрема, а також про українські мультфільми, які вважаються найкрутішими ви довідаєтесь з нашої виставки-довідки «Країна Мультляндія».

Тож, приєднуйтесь до святкування Дня анімації і приємного Вам перегляду!




Немає коментарів:

Дописати коментар