Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 22 жовтня 2020 р.

День без паперу

«Навчимося використовувати папір раціонально!» — така основна теза міжнародної «безпаперової» акції, яка проходить по всьому світу в Міжнародний день без паперу кожного четвертого четверга жовтня. У 2020 році цей день припадає на 22 жовтня.

Історія Міжнародного дня без паперу починається в 2010 році, коли асоціація АІІМ виступила на підтримку ідеї збереження природних ресурсів, адже берегти папір – значить берегти ліс. Звичайно, повна відмова людини від паперу дуже малоймовірна та й навряд чи потрібна, але обсяги світового споживання свідчать, що колективні заходи задля їхнього зменшення вкрай необхідні. Адже за 20 останніх років витрати паперу збільшилися на чверть.

Тільки уявіть, щороку один працівник офісу викидає 160 кг паперових відходів, а майже половина усіх документів потрапляє у смітник протягом доби після роздрукування. Між тим для виробництва однієї тонни паперу вирубується щонайменше 17 дерев, витрачається 26 тисяч літрів води, 4000 кВт електроенергії й 240 літрів палива.

Тому закликаємо всіх, хто ще жодного разу не брав участі в акції, долучитися і стати членом програми "Міжнародний день без паперу-2020». Це дуже просто і абсолютно безкоштовно. Достатньо всього лише розповісти про такий захід колегам по роботі, партнерам по бізнесу, однокласникам в школі, а в четвертий четвер жовтня нагадати всім по електронній пошті, що сьогодні Міжнародний день без паперу.

Про те, як можна скоротити споживання паперу на роботі й удома, а де взагалі можна від нього відмовитись, ви дізнаєтеся з нашої виставки-інформації «Жити в гармонії з природою».

Було б дуже добре, якби кожен  з нас завжди дбайливо і свідомо ставився до природних ресурсів, а не тільки в святкові дні. Адже, без дерев ми точно жити не зможемо, а от прожити без паперу хоча б один день варто спробувати уже сьогодні.




Немає коментарів:

Дописати коментар