Загальна кількість переглядів сторінки

середу, 28 жовтня 2020 р.

Super бабуся та Super дідусь

Сьогодні, 28 жовтня, відзначається чудове, душевне, сімейне свято – День бабусь і дідусів.

Мета свята – показати представникам старшого покоління їхню необхідність, важливість і значимість для онуків.

В різних країнах День бабусь і дідусів відзначається в різні дні. Так, наприклад:

в Польщі свято людей похилого віку розтягується на два дні – 21 грудня вшановуються бабусі, а наступного дня вітають дідусів.

У Туреччині святкується справжній Міжнародний день бабусь і дідусів, який припадає на 8 лютого.

Франція згадує про привітання для бабусь і дідусів на початку весни, а Італія – ​​в середині осені.

 Та більшість країн світу – близько 30, зокрема й Україна, відзначають День бабусь і дідусів саме 28 жовтня.

Історія і значення Дня бабусь і дідусів

Ідея появи свята всіх бабусь і дідусів виникла рівно 10 років тому, 2009 року, в Голландії. А ініціатива належала місцевому Квітковому бюро. За їхньою пропозицією, потрібно виділити хоча б один святковий день у році, щоб онуки дарували своїм бабусям і дідусям справжні живі квіти, як символ нерозривного зв’язку між поколіннями. Так народилося ще одне народне і сімейне свято, яке швидко знайшло підтримку і визнання у людей в багатьох країнах.

Як відсвяткувати День бабусь і дідусів

У день бабусь і дідусів потрібно дарувати своїм рідним кімнатні квіти в горщиках. Дедалі частіше їх намагаються обирати не випадково, а враховувати те, що символізує рослина. Наприклад, гібіскус купують, коли хочуть побажати довголіття, а от герань є символом фінансового благополуччя і стабільності.

Також у святковий день прийнято збиратися всією сім’єю, переглядати разом з бабусями і дідусями старі альбоми і згадувати минуле. У такий спосіб ви зробите своїх рідних трішки щасливішими.

І, звичайно, цей день ми радимо відсвяткувати разом з книгою, а з якою саме підкаже вам наша виставка-вітання "З Днем бабусі і дідуся! Многая літа!". Отож, читайте разом зі своїми бабусями та дідусями цікаві та захопливі історії:

*    Кронін Б. Розгублений дім

Ця книга про дідуся з двома онуками, які хотіли піти погуляти до парку, але для цього їм потрібно знайти безліч дідусевих розгублених речей: шкарпеток, взуття, окулярів і, навіть, його вставних зубів!

Чим незвичайна ця книга? Шукати доведеться в будинку, де багато кімнат різного кольору, і в кожній купа всіляких речей! Знадобиться неабияка уважність та кмітливість, щоб знайти необхідне!!!

Сміт С.  Дім метеликів

Ліззі, Джек та їхній неслухняний кіт провідують бабусю. Але Джорджина Фіона-Мей Орбіс бабуся незвичайна: у неї вдома повнісенько метеликів! Джорджина також знає таємницю, як можна обернутися на метелика....

Стус Т. МОЯ БА

У кожної людини в серці є особливий будиночок пам’яті, де живе її рід. На порозі цього «дому» й Ба. Літня бабуся вже зовсім погано рухається, важко говорить, але це не заважає їй та її близьким бути люблячими, терпимими, радісними, цінувати кожну спільну мить, приймаючи одне одного такими як вони є.

Собрал К. Мій дідусь

Це історія в картинках для маленьких читачів про час, його перебіг та постійну за ним гонитву. Хлопчик розповідає про свого дідуся, у якого багато вільного часу. Поруч живе сусід, який ніколи не марнує ні хвилини.

Нанетті А. Мій дідусь був черешнею

Ця книга родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами. У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся відкривають перед Тоніно, а отже й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати найскладніші речі та явища. Навіть, смерть, яка є невід'ємною частиною життя. Ця історія – повернення в дитинство з його можливістю неможливого і нагадування про те, що дива існують поряд з нами, і що, попри сум, несправедливість та розпач, ми таки зуміємо їх побачити, якщо тільки відкриємо до них серце.

Даренська Л. Бабусин букет, або Квіткові казки для Ганнусі

Далекі країни кличуть у мандри!

Як?! Ви ще не побували в Королівстві До-Мінор? І не чули про вередливу принцесу Юлію? Навіть не знаєте, як потрапити до країни квітів?

Тоді швидше читати!

Дерманськи С. Бабуся оголошує війну

Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе, коли підступний лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев’язує хустинку на кшталт бандани і оголошує негідникам війну.

Бакман Ф. Моя бабуся просить їй вибачити

Ельзі – сім, і вона не така, як інші. Її Бабуні – сімдесят сім, і вона неймовірно шалена, якщо вважати шаленством, приміром, стояння-на-балконі-й-обстрілювання-перехожих-із-рушниці-для-пейнтболу. А ще бабуся для Ельзи найкращий і єдиний друг. Щоночі Ельза ховається від світу в бабусиних історіях про Країну-Спросоння та Королівство Міамас, де ніхто не мусить бути «нормальним». Та коли Бабуня помирає й залишається жити лише в листах, написаних до тих, перед ким вона відчувала провину, ось тоді й починається найбільша Ельзина пригода...

Вольямс Д. Бабця-бандитка

Знайомтеся, це Бенова бабуся. Вона наче зійшла зі сторінок підручника: товсті окуляри, сиве волосся, латки на закасаних рукавах, та виявляється що вона... міжнародна злодійка, викрадачка коштовностей!

Вольямс Д. Велика втеча дідуся

Зворушлива історія маленького хлопчика та його улюбленого дідуся. Вирушайте разом із героями у неймовірну подорож літаком над Лондоном і здійсніть втечу з неймовірними пригодами, сповненими смішних ситуацій і людяності.

Вестлі А.-К. Бабуся і восьмеро дітей у лісі

Неймовірні пригоди однієї відомої вже нам великої родини з Осло тривають. З однокімнатного помешкання чимала сімейка переїхала до невеличкого будинку в лісі. Невгомонні малюки поринають у вир нового життя: ідуть до нової школи, заводять нових друзів, вигадують нові витівки серед живої природи… І в усіх їхніх розвагах з ними завжди така оригінальна й колоритна бабуся.

Вестлі А.-К. Марта і бабуся, бабуся і Мартен

Діткам, героям цієї книги, неабияк пощастило, адже з ними мешкає їхня мудра і дуже добра бабуся, яка завжди знайде вихід із найзаплутанішої ситуації, допоможе порадою або, навіть, візьме на себе якісь витівки, щоб захистити малюків.

Ховартс Х. і Д. В гостях у бабусі й дідуся

Із цієї книжки ви дізнаєтесь, що з бабусею і дідусем може бути дуже навіть весело. І, що мудрість і життєвий досвід деколи бувають важливішими, ніж сила і молодість.

Вітаємо зі святом всіх бабусь і дідусів!!! Бажаємо вам довгих років, міцного здоров'я і величезного щастя. Залишайтеся завжди молодими душею, ніколи не сумуйте, частіше веселіться і від душі посміхайтеся. Ми вас дуже любимо!




Немає коментарів:

Дописати коментар