Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 3 лютого 2023 р.

Допоможемо птахам, а вони віддячать нам!

У холодну пору року у соцмережах з'являється чимало закликів, щодо облаштування годівниць та прикорму птахів. Адже, морози – дійсно серйозне випробування і для птахів, і для білочок, і для дрібних тварин. Найпоширеніші проблеми, які чекають на них у цей час - це дефіцит їжі та тепла. Нажаль, мало хто знає як їм правильно та ефективно допомогти в зимовий час.

А от тепер, точно більше знають про правильне годування птахів взимку учні 3-А класу ЗОШ №1 (вчитель Олеся Гаргай), які завітали до бібліотеки, щоб відзначити з нами День годування птахів.

Діти відкрили багато нового для себе, зокрема, про те, яких птахів можна годувати взимку? Чим саме їх годувати ? А головне, як правильно це робити?

Разом з бібліотекарем Аллою Товтин, хлопці та дівчата із великим завзяттям прийнялись за роботу – виготовлення годівничок для птахів, зокрема, із:

- пластикових пляшок, картонних коробок (з під молока, соку...)

- апельсинових шкірок;

- яєчних лотків;

- яблук та насіння.

Тепер пташки, які прилітатимуть у подвір'я бібліотеки, знайдуть для себе вдосталь їжі, до того ж такої різноманітної. Тут у годівничках на деревах та кущах вони зможуть підживитись і різноманітними крупами, і насінням соняшника та гарбуза, і яблуками, і навіть несоленим салом.

Ще більше цікавої та корисної у цій справі інформації діти мали змогу дізнатись, гортаючи журнали та переглядаючи книги, представлені на нашій виставці-пораді "Перната родина".




Немає коментарів:

Дописати коментар