Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 14 лютого 2023 р.

Книга як почуття - даруєш комусь, а тепло на душі тобі ...

Сьогодні, 14 лютого багато людей у світі відзначають не тільки всім добре знайоме свято закоханих, але ще й Міжнародний день дарування книг.

День дарування книг - це відносно молоде свято, яке бере свій початок з 2012 року. А започаткувала його засновниця популярного в США сайту дитячих книг Еммі Бродмур. Якось один із її трьох синів здивувався, чому в календарі немає дня, призначеного для дарування книжок один одному? Так завдяки дитячій цікавості зародилася ініціатива, яку спочатку підтримали родичі, знайомі, колеги, друзі з соціальних мереж. А вже невдовзі добра справа розійшлася по світу.

В Україні ця традиція теж прижилася. І тепер до святкування цього Дня долучаються бібліотеки, письменники, видавці, книжкові магазини, громадські організації і люди, які просто полюбляють книги. Потім вони розповідають про це на своїх сайтах, у блогах, соціальних мережах.

Відсвяткували День дарування книг сьогодні з нами і учні 2 класу ЗОШ №1 (класний керівник Лілія Опришко). Вони не тільки дізналися багато цікавого з історії виникнення свята, про яке їм розповіла бібліотекар Алла Товтин, але ще й переглянули мультфільм "Чарівник книг" та виготовили книжкові закладинки-олівці.

Ми дякуємо нашим маленьким друзям за їхню активність та за книжкові подарунки, з якими вони завітали до нас, таким чином приєднавшись до бібліотечної акції "Подаруй дитині книгу".




Немає коментарів:

Дописати коментар