Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 21 лютого 2023 р.

Українська - мова перемоги!

21 лютого в Україні та світі відзначають Міжнародний день рідної мови, заснований ЮНЕСКО.

Вперше цей День відсвяткували у 2000 році.

Метою свята є показати важливість та підтримати самобутність кожної окремої мови світу. А також це свято повинно нам постійно нагадувати про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні.

Сьогодні, ми можемо з впевненістю сказати, що українська мова – одне з найцінніших надбань, яке залишили нам наші пращури. Адже, в історії нашої мови були доволі складні часи – її забороняли, викорінювали з побуту, культурного та політичного життя. Та незважаючи на всі складнощі український народ зміг зберегти квітучу мову, якою зараз розмовляють понад 45 мільйонів людей по всьому світу.

Відзначали Міжнародний день рідної мови і ми зі своїми ще зовсім маленькими, але такими щирими українцями та україночками - вихованцями ДНЗ 12 група "Ромашка" (вихователь Мар’яна Попович).

Діти дізнались історію виникнення свята та переглянули повчальний мультик "Легенда про мову". Із задоволенням хлопці та дівчата, разом з бібліотекарем Аллою Товтин: з'ясовували якими мовами розмовляють дітки в різних країнах світу; підбирали слова-синоніми, щоб описати нашу рідну українську мову; складали пазл "Карта України" та розмальовували карту України, співаючи українські пісні. А ще читали нам вірші, які підготували до сьогоднішнього свята і виконали танок "Перлина-Україна".

З Міжнародним днем рідної мови, друзі! Українська – найкраща. Бережімо та плекаймо її!





Немає коментарів:

Дописати коментар