Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 10 березня 2023 р.

Знайомство з "Кобзарем"

Кожен, навіть найменший українець знає, що сьогодні 9 березня ми відзначаємо чергову річницю з дня народження видатного поета України – Тараса Григоровича Шевченка.

З біографією українського Кобзаря діти починають знайомитися з першого року шкільного життя, а вірші великого поета починають вивчати ще в дитячих садочках.

І ми сьогодні переконались в тому, що вірші, написані поетом більш як століття тому й досі не втрачають своєї актуальності. Адже під час нашої літературної скарбнички під назвою "Маленьким дітям про Великого Тараса", яку ми провели для вихованців ДНЗ № 19 групи «Перлинка» (вихователь Христина Переста) та групи «Ягідка» (вихователь Зизень Неля), прозвучало чимало віршів Тараса Шевченка у виконанні маленьких декламаторів.

Уважно слухали діти і цікаву розповідь-казку про життя Тараса Григоровича Шевченка, яку розповіла їм бібліотекар Наталія Кушнір. А ще разом ми переглянули презентацію «Про Кобзаря дітям» та мультфільм «Казки картинної галереї. Тарас Шевченко».

На завершення нашої зустрічі, хлопці та дівчатка мали змогу проявити свої художні таланти, розмальовуючи малюнки до творів поета.




Немає коментарів:

Дописати коментар