Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятницю, 3 березня 2023 р.

Сірничок малий, а біда велика

Міжнародний день сірника, який відзначають 2 березня – чудовий привід дізнатися більше про цей на перший погляд дріб’язковий, але такий незамінний предмет у нашому побуті.

З нагоди відзначення цього дня ми вирішили запросити наших маленьких читайликів – учнів 2-А класу (вчитель Польова Тетяна) та 2-Б класу (Софілканич Тетяна) Мукачівського ліцею № 10 на абетку безпеки «Маленький вогник».

Перш за все, бібліотекар Алла Товтин ознайомила дітей з історією винайдення та еволюції сірників; розповіла про те, які існують види сірників і про те, які вироби можна з них робити; а ще діти довідались як можна використати сірники замість рахункових паличок і, які музеї сірників існують у світі.

А от пояснити дітям правила безпечної поведінки з вогнем, зокрема із сірниками, ми запросили працівників Мукачівського РУ ДСНС Закарпаття – лейтенанта служби цивільного захисту Анастасію Адубецьку та старшого лейтенанта служби цивільного захисту Юрія Перебзяка.

Дякуємо їм за змістовну та цікаву розмову, під час якої хлопці та дівчата засвоїли багато корисної інформації і щодо шкоди через небезпечне поводження з вогнем, і щодо дій під час пожежі.









Немає коментарів:

Дописати коментар