Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 14 березня 2023 р.

Літаючі квіти - метелики

 

Сьогодні, 14 березня відзначають День знань  про метеликів. І це чудовий привід, щоб поділитися своїми знаннями з тими, кому завжди цікаво дізнаватись щось нове – вихованцями ДНЗ №15 групи «Капітошки» (вихователь Світлана Зубик).

Спостерігаючи за метеликами ми напевно уявляємо, що їхнє життя – це суцільне пурхання з квітки на квітку, поїдання солодкого пилку й безтурботність. Про те, чи насправді життя цих маленьких, неймовірно прекрасних створінь є таким безтурботним, ділилася з дітьми бібліотекар Алла Товтин під час нашого екологічного лікнепу «Живі квіти – метелики».

Багато цікавих фактів про метеликів відкрили для себе хлопчики та дівчатка, зокрема, про те чому метеликів називають «літаючими квітами»? Як гусінь перетворюється на метелика? Скільки видів метеликів занесено до Червоної книги України? Яку шкоду завдають і,  яку приносять користь природі?...

Із задоволенням переглянули та обговорили презентацію «Життєвий цикл метелика» та мультфільм «Самотній метелик».

Попрацювали і творчо маленькі натуралісти цього дня. Діти розмальовували квіткову галявину, на якій житимуть їхні власні яскраві  метелики.






 

Немає коментарів:

Дописати коментар