Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 21 березня 2023 р.

Лялька - символ і забавка

21 березня — день улюбленців всіх дітей, умільців творити казкову атмосферу — Міжнародний день лялькаря.

Ідея відзначати у всьому світі такий день належить відомому діячеві лялькового театру Дживадо Золфагаріхо (Іран).

Вперше День лялькаря відзначили у 2002 році. І з тих пір він став дуже популярним не лише серед винуватців свята, але й серед дітей, у яких з'явився додатковий привід побувати там, де панують дива – в лялькових театрах, іграшкових магазинах, майстернях художників та реставраторів.

А ще цього дня можна відвідати бібліотеку. Саме так і зробили деякі наші користувачі й гадаємо непожалкували. Адже, спочатку бібліотекар Алла Товтин відкрила їм багато цікавих фактів з історії самого свята, а також з історії ляльок та лялькового театру. А далі на них чекав майстер-клас від майстрині-лялькарки Виктория Тихончук Шрамко. Діти із задоволенням створювали маленькі, тендітніляльки, вкладаючи в них свій настрій, свої емоції.

Із цікавістю та захопленням (як дівчата так і хлопці) розглядали роботи й інших наших майстринь, зокрема, Ольги Овчаренко, Магдалина Басманова, Тетяни Кострубяк та Віри Шітік, які були представлені на нашій виставці "Лялька - символ і забавка".

Ми дякуємо нашій майстрині за подаровану дітям казкову атмосферу. І вітаємо всіх акторів-ляльководів, майстрів-лялькарів, працівників лялькових театрів та всіх-всіх любителів ляльок з цим чудовим святом.







Немає коментарів:

Дописати коментар