Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 18 квітня 2017 р.

Щедрий талант Володимира Рутківського

Сьогодні, 18 квітня, виповнюється 80 років Володимиру Григоровичу Рутківському – провідному українському дитячому письменнику.
Ще хлопцем, Володимир відкрив у собі нахили і здібності до історичного пошуку, котрі не полишають письменника й досі, спонукаючи не просто писати цікаві історичні твори для дітей, а й відкривати до нього ще не описані, інколи й не досліджені періоди вітчизняної історії.
Автор багатьох романів для дітей, серед яких «Бухтик з тихого затону», «Гості на мітлі», «Канікули у Воронівці», «Сині Води», «Сторожова застава», «Двобій з тінню», «Потерчата», трилогія «Джури» та ін. друкується вже понад півстоліття, але визнання до нього прийшло лише нещодавно – у 70 років.

Про нелегкий життєвий та творчий шлях письменника, про його любов до історії та археології,  перші літературні спроби та багату творчу спадщину розповіла своїм читачам, під час візитки літературної «Письменники дітям», бібліотекар Вікторія Ярема. Діти, в свою чергу, ділилися враженнями від прочитаних вже ними книг та  з цікавістю знайомилися з новими.

Немає коментарів:

Дописати коментар